Teknoloji

Microsoft Flow ile IFTTT’ye rakip oluyor

microsoft yapay zekâ

microsoft-logo-duvar-060614 (800 x 600)Web sitelerine ve servislerine otomasyon yoluyla ekstra özellikler kazandıran IFTTT, pek çok kişinin popüler araçları arasında yer alıyor. IFTTT’nin gördüğü bu ilgi, diğer şirketlerin de iştahını kabartmışa benziyor. Microsoft’un kurumsal kullanıcıların otomasyon çerçevesinde ilerleyen iş akışları oluşturmalarını sağlayacak benzer bir araç geliştiriyor. hx0dd rumuzlu Twitter kullanıcısının keşfettiği Microsoft Flow isimli servis, bu çalışmanın meyvesi niteliğini taşıyor. Henüz ön izleme aşamasında olan Flow, çeşitli bulut servislerini bir araya getiriyor.

Twitter, Slack, Google Drive, Dropbox ve Office 365 gibi servisleri bir araya getirmesi amacıyla tasarlanan Flow için Microsoft bir takım örnek “tarifler” vermeyi ihmal etmiyor. Flow aracılığıyla e-posta geldiğinde SMS yoluyla uyarılmak, tweetleri bir Excel formuna çekmek veya Dropbox klasörüne bir dosya yüklendiğinde Slack üzerinden bildirim almak mümkün olabiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde OneDrive for Business dosyalarını SharePoint’e kopyalayacak akışlar oluşturabiliyor.

microsoft flowHali hazırda ön izleme aşamasında olan Flow’a Microsoft’un hazırladığı özel bir site aracılığıyla erişilebiliyor. Ön izlemede ilk etapta 35’i aşkın servisi aktif olarak sunan Microsoft, her hafta listeye yeni servisler eklemeyi planlıyor. Ön izlemeye kurumsal veya eğitim amaçlı bir Office 365 hesabı veya Outlook.com uzantılı olmayan bir e-posta hesabıyla dahil olunabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER