Teknoloji

Microsoft Excel, Python programlama dilini kucaklıyor

microsoft 365 phyton excel

Microsoft, popüler programlama dili Python’u Excel’e entegre etmek için adımlar atıyor. Bu özellik, Excel kullanıcılarının Python üzerinden verileri düzenlemelerine ve analiz etmelerine imkan tanıyacak.

Microsoft’un modern çalışma genel müdürü Stefan Kinnestrand, Excel’de Python kitaplıkları ve grafikler kullanarak verileri keşfedip düzenleyebileceğinizi, ardından Excel’in formüllerini, grafiklerini ve PivotTablolarını kullanarak içgörülerinizi daha da rafine edebileceğinizi belirtti. Kinnestrand, “Şimdi, Python’a Excel şeridinden doğrudan erişerek, alışık olduğunuz Excel ortamında ileri düzey veri analizi yapabilirsiniz” dedi.

Python’un Excel’e entegrasyonu ek yazılım kurulumu gerektirmeyecek ve Excel’in yerleşik bağlayıcıları ile Power Query’nin bir parçası olacak. Microsoft, Excel tablosunun ızgarasında Python verilerinin sergilenebilmesi için yeni bir PY işlevi de ekliyor. Anaconda ile yapılan bir ortaklıkla, popüler Python kitaplıkları pandas, statsmodels ve Matplotlib de Excel’de kullanılabilir olacak.

Python hesaplamaları Microsoft Bulutu’nda çalışacak ve sonuçlar bir Excel çalışma sayfasına dönecek. Excel kullanıcıları, Matplotlib ve Seaborn gibi grafik kitaplıkları kullanarak ısı haritaları, keman grafikleri ve yığın grafikleri gibi görselleştirmelerle Python verilerine dayalı formüller, PivotTablolar ve grafikler oluşturabilecekler.

Python’un yaratıcısı ve şimdi Microsoft’un seçkin bir mühendisi olan Guido van Rossum, “Python ve Excel’in mükemmel, sıkı entegrasyonunun şimdi gün yüzüne çıktığından heyecan duyuyorum.” dedi. Van Rossum, bu işbirliğinin her iki topluluğa da yeni kullanım alanları bulmalarına yardımcı olacağını umuyor.

Python, bugün Microsoft 365 Insider’lar için Beta Kanalında herkese açık bir önizleme olarak sunuluyor. Öncelikle yalnızca Windows ile sınırlı olacak, ancak “daha sonraki bir tarihte” diğer platformlara da sunulacak. Microsoft, önizleme süresince Microsoft 365 aboneliğinde Python’un Excel içinde yer alacağını, ancak önizlemenin sona ermesinin ardından “bazı işlevlerin ücretli bir lisans olmadan kısıtlanacağını” belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER