Teknoloji

Microsoft Excel özel veri türlerine açılıyor

microsoft excel iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Excel şimdiye kadar sadece metin ve sayı olmak üzere iki veri türüne izin veriyordu. Excel’i kendi canlı veri türleriyle yenileyen Microsoft, şimdi de geliştiricilere kendi özel veri türlerini oluşturma imkanını veriyor. Bu verilerin görselleri ve sıraları da kapsayabileceği belirtildi.

Yeni bir JavaScript API, bu ay içinde Excel’de ön izlemeye çıkacak. Böylelikle geliştiriciler giriş ve çıkışlar için özel veri türleri oluşturabilecek. Aynı zamanda özelleştirilmiş işlevler etkinleştirilebilecek. Excel geliştiricileri kendi eklentilerini de oluşturabilecek ya da mevcut olanları JavaScript API ile güncelleyebilecek.

Böylelikle Excel çok daha fazla özel veri türüne açılabilecek. Bunlar arasında içerik kartları, görseller, matrisler, sıralar ve formatlanmış sayı değerleri de bulunuyor. Excel’de makrolar ve eklentiler için destek uzun süredir mevcuttu. Ancak yeni API ile bunlar çok daha verimli hâle gelecek ve geliştiricilerin bunları hazırlayıp uygulamaya koyması kolaylaşacak.

microsoft excelMicrosoft 365 Genel Müdürü Wangui McKelvey, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu daha esnek yapılar kompleks verileri daha kolay organize etmenizi ve bu veriyi kullanıcılara daha doğal yollarla sunmanızı sağlayacak. Veri tiplerinizin gücünü tüm organizasyonda paylaşabilecek ve kendi servisinize özel veri tipleri ya da eklentiler hazırlayabileceksiniz.”

Microsoft Excel için hazırlanan yeni JavaScript API ön izlemesi bu ay içinde kullanıma sunulacak. Yeni özelliklerin tüm Microsoft 365 kullanıcılarına ne zaman açılacağı ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER