Teknoloji

Microsoft Edge yeni Windows 10 güncellemesiyle daha hızlı hâle gelecek

microsoft edge

microsoft edgeMicrosoft geliştirici konferansı Build’in ikinci gününde düzenlediği etkinlikte sonbaharda yayınlayacağı yeni Windows 10 güncellemesinin duyurusunu yapmıştı. Windows 10 Fall Creators Update adını taşıyacak güncelleme, Microsoft Edge internet tarayıcısı için de hız ve performans odaklı bazı değişiklikleri beraberinde getirecek.

Microsoft, Build kapsamında gerçekleştirdiği oturumlardan birinde yeni güncellemedeki önceliklerini anlattı. Şirket, yeni güncellemeyle birlikte Edge’de performans ve tepkiselliğe odaklanacak. Yazılım devinin yapılacaklar listesinin en üstünde ise sekme açma ve kapatma süreçlerini çok daha pürüzsüz hâle getirmek bulunuyor. Edge kullanan pek çok kişi, yeni sekme açarken veya bir web sitesi adresi yazarken küçük bir gecikmeyle karşılaşabiliyor. Microsoft, yeni güncellemeyle genel kullanıcı deneyimine zarar veren bu durumu ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Şirketin Windows 10 Fall Creators Update ile Edge’de yapacakları sadece performans iyileştirmesiyle sınırlı kalmayacak. Yazılım devi, internet tarayıcısının tasarımında da ince değişiklikler yapmayı planlıyor. Microsoft’un Akıcı Tasarım Sistemi (Fluent Design System) çerçevesinde yapılacak değişikliklerle birlikte Edge’de biraz daha modern çizgiler görülecek. Favoriler sekmesi için hazırlanan yeni animasyon ve tarayıcı da objelerin üzerine tıklandığında oluşan görseller, söz konusu değişimin unsurları arasında yer alıyor. Tasarım tarafındaki değişiklikler küçük ölçekli olsa da, Microsoft uzun vadede Akıcı Tasarım Sistemi ile Windows’un kullanıcı arayüzünü kademeli olarak yenilemeyi planlıyor.

Microsoft Edge “ilerleyen web uygulamaları”na kavuşacak

Microsoft’un internet tarayıcısı, sonbahar güncellemesiyle birlikte “ilerleyen web uygulamaları” (Progressive Web Apps) adını taşıyan bir özelliğe de kavuşacak. Kademe kademe ilerleyerek uygulamaya dönüşen web siteleri için kullanılan bu terim, Edge kullanıcılarına gelişmiş bildirimler ve çevrim dışı erişim desteği gibi uygulama kökenli özellikler vadediyor.

İLGİLİ HABERLER