Teknoloji

Microsoft Edge ilk üçüncü taraf eklentisine kavuştu

microsoft edge turn off the lights

Microsoft, yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge için hazırladığı ilk eklentileri geçtiğimiz hafta tanıtmıştı. Şu an için sadece üç eklentiyi gözler önüne çıkarmakla yetinen şirket, eklentilere erişebilen kullanıcı grubunu da oldukça küçük tutmayı seçmişti. Şu an için sadece Microsoft Insiders grubunun üyelerinin faydalanabildiği eklentilerin özellikle kurulum aşaması oldukça ham vaziyette.

Ancak üçüncü taraf Edge eklentilerinin de ortaya çıkmaya başlamasıyla birlikte bu deneyim biraz daha gelişecek gibi gözüküyor. Edge için hazırlanan ilk üçüncü taraf eklenti, tarayıcıya Turn Off the Lights (Işıkları Söndür) özelliğini getiriyor.

Turn Off the Lights özelliği sayesinde web sayfaları üzerinde video izlerken, tam ekrana geçiş yapmadan sinematik bir deneyim yaşanması mümkün hâle geliyor. Sayfadaki diğer içeriklerin ışığını kısan özellik, videonun ön plana çıkmasını sağlıyor. Google Chrome ve Mozilla Firefox’ta da bulunan Turn Off the Lights, Microsoft Edge’in üçüncü taraflarca hazırlanan ilk eklentisi unvanını da elde etti.

Turn Off the Lights eklentisini yüklemek için atılması gereken adımlar, resmi uygulamaların yüklenmesinde atılan adımlarla aynı. GitHub üzerinden paketi indiren kullanıcılar, paketin içeriğini bir klasöre çıkartıyor ve ardından o klasörde Edge’i işaretliyor. Gelecekte eklentilerin Windows Mağaza üzerinden indirilmesiyle birlikte kurulum süreci de daha kolay hâle gelecek. Microsoft’un Google Chrome eklentilerinin Microsoft Edge’de de çalıştırılmasını sağlayacak bir araç üstünde çalıştığı da biliniyor. Aracın yakın zaman içinde hazır hâle gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER