Teknoloji

Microsoft Edge ve Windows 10 Nisan 2018 güncellemesiyle bilgisayarınız daha uzun çalışacak – Video

microsoft edge pil ömrü google chrome

microsoft edge pil ömrü

Microsoft bir kez daha Edge internet tarayıcısının, dizüstü bilgisayarınızın pilinin kullanım ömrünü Google Chrome ya da Firefox’a göre daha da uzattığını öne sürüyor. Şirket, Edge’in güncellenmiş bir versiyonunu da içeren Windows 10 Nisan 2018 Güncellemesi‘ni yayınladıktan sonra belirli aralıklarla dile getirdiği iddiasını tekrarlamış oldu.

Microsoft’un yayınladığı ve aşağıda görebileceğiniz testte, geçen yıldakine benzer bir şey deneniyor. Sonuç olarak Edge, rekabette bir kez daha galip geliyor.

Gerçekleştirilen testte üç adet Surface Book cihazı yan yana konuluyor ve bunlarda bir HD video sürekli oynatılıyor. Microsoft Edge, Firefox’tan yüzde 98 oranında daha uzun çalışırken, Google Chrome’dan da yüzde 14 oranında daha uzun süre çalışmayı başarıyor.

Bu test, hareket hâlindeyken internet üzerinden sürekli video veya film izleyenler için Edge’in daha iyi bir internet tarayıcısı olduğunu gösteriyor. Ne var ki, testte web sitelerinde gezinmek gibi diğer kullanım senaryolarına değinilmiyor.

Tabii ki, bu pil testi Microsoft tarafından, Microsoft’un donanımı üzerinde gerçekleştiriliyor. Kazanan da Microsoft’un kendi internet tarayıcısı oluyor. Bu durum testin tarafsızlığı konusunda birtakım şüphelerin oluşmasına neden olabilir.

Her ne olursa olsun, sonuçlar Edge’in pil tarafında nasıl gelişim gösterdiğini ortaya koyuyor. Daha önce gerçekleştirilen, Windows 10 ve Edge’in daha eski versiyonlarının kullanıldığı, aynı şartlar altındaki testlerde Edge, Firefox’tan yüzde 77, Chrome’dan ise yüzde 35 oranında daha uzun çalışmıştı. Sonuçlar, Chrome’un da pil tüketimi bakımından eskisine göre daha cimri davrandığını gösteriyor.

Microsoft, Edge’i kullanıcılar için daha çekici hâle getirmek ve onları internet tarayıcılarını değiştirmeye ikna etmek adına yoğun çaba harcıyor. İnternet tarayıcısını pil tüketimi bakımından daha az talepkâr hâle getirmek de memnuniyet verici bir gelişme sayılır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER