Teknoloji

Microsoft Edge ile ilgili yeni detaylar: Chrome eklentileri desteklenebilir

microsoft edge

Microsoft’un Chromium tabanlı Edge internet tarayıcısıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Thurrott’un belirttiğine göre, yazılım geliştirme ekibinin bir üyesi Reddit üzerinden bazı bilgiler paylaştı. Buna göre yeni Edge, mevcut Chrome uzantılarını destekleyebilir. Bu, Chrome’un kütüphanesinde bulunan, şifre yönetiminden proje yönetimine kadar binlerce eklentiye bağlı olarak çalışan her kullanıcı için iyi bir haber.

Edge proje yöneticisi Kyle Alden, Reddit üzerinden yeni internet tarayıcısının nasıl olacağına dair olarak gelen bir dizi soruya, niyetlerinin mevcut Chrome eklentilerini desteklemek olduğunu söyledi. Aslında bunun anlamı, söz konusu işlevin gelip gelmeyeceği tam olarak kesinleşmedi. Ancak Vivaldi gibi Chrome tabanlı tarayıcıların eklentilerini düşünecek olursak, bunun mümkün olmaması için herhangi bir teknik engel görünmüyor.

Uzantı desteğinin dışında Alden, ekibin mevcut niyetinin yeni internet tarayıcısını tüm Microsoft cihazlarına getirmek olduğunu kaydetti. Her ne kadar bu yorum birisinin Xbox One’a yeni tarayıcının gelip gelmeyeceğine dair sorusuna verilen cevap olsa da, aynı zamanda Microsoft’un HoloLens başlık gibi cihazlarına da yeni tarayıcının gelme ihtimalinin olduğunu gösteriyor.

Son olarak Microsoft proje yöneticisi, progressive web uygulamalarının (PWA) nasıl çalışacağı konusuna da biraz açıklık getirdi. Bu tür uygulamalar doğal uygulamalar gibi görünmekle birlikte web içeriği etrafında şekilleniyor. Alden, ekibinin Chrome gibi, PWA’ları doğrudan internet tarayıcısından yüklemeyi desteklemek üzerinde çalıştığını kaydetti. Aynı zamanda Microsoft Mağaza üzerinden de yüklenmesi mümkün olabilir. Ayrıca Alden, ekibinin EdgeHTML/Chakra desteğini sürdüreceğini ekledi. Böylelikle eski motora bağlı çalışan PWA’lar da düzgün şekilde işleyecek.

İLGİLİ HABERLER