Teknoloji

Microsoft Edge güncellemesi ile uzantı eşzamanlama geldi

microsoft edge vpn

Microsoft’un internet tarayıcısı Edge’in en son kararlı versiyonuyla birlikte nihayet uzantı eşzamanlama için destek ekleniyor. Bu sayede her bir yeni cihazda uzantıları yeniden elle yüklemek zorunda kalmayacaksınız.

Hafta içinde düzenlenen Build konferansındaki duyurulardan bir tanesi de bu uzantı eşzamanlama özelliğiydi. İnternet tarayıcısının 83.0.478.37 numaralı en son versiyonuna ait güncelleme kaydında söz konusu özelliğin de bahsi geçiyor.

Uzantı eşzamanlama desteğinin yanı sıra, Edge’in en son versiyonu diğer birtakım yenilikleri de içeriyor. Bazı çerezlerin internet tarayıcısı kapatıldığında otomatik olarak temizlenmesini engelleyebilirsiniz. Eğer belirli bir web sitesinde kullanıcı çıkışı yapılmasını istemiyorsanız, bu özellik kullanışlı olacaktır.

Edge’in Koleksiyonlar özelliği de sürükle bırak desteğiyle web sayfalarını ve kırpmaları saklamayı kolaylaştırıyor. Eğer ayrı bir okul veya iş profiliyle kimlik doğrulaması gerektiren web sitesini ziyaret ettiyseniz, internet tarayıcısı profiller arası geçiş yapmayı sağlayan bir ekranı gösteriyor. Yeni sürümdeki tüm değişiklikleri görmek için Microsoft’un sitesine göz atabilirsiniz.

Microsoft Edge için başka yenilikler de bekleniyor

Uzantı eşzamanlama Microsoft’un bu hafta başında düzenlenen Build konferasında gösterdiği yeni Edge özelliklerinden bir tanesiydi. Diğer öne çıkan Microsoft Edge yenilikleri arasında mevcut sekmeyi terk etmeden web’de aramayı sağlayan yeni kenar çubuğu özelliği ve Koleksiyonlar için Pinterest entegrasyonu da bulunuyor. Ne var ki, Chrome gibi rakiplerde yer alan göz atma geçmişi ve sekme eşzamanlama özellikleri hâlâ mevcut değil.

Her ne kadar Microsoft’un sürüm notlarında internet tarayıcısının en son versiyonunun 21 Mayıs’ta çıktığı belirtilse de, güncellemenin her kullanıcıya ulaşması biraz zaman alacaktır. Microsoft, Edge’in kararlı güncelleme kanalı için kademeli bir dağıtım uyguladığını duyurdu. Çıkabilecek herhangi bir hataya hızlı şekilde müdahale edilmesi için, güncelleme birkaç günlük zamana yayılarak sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER