Teknoloji

Microsoft Edge’den fazla kullanılmayan özellikler çıkarılıyor

microsoft edge android

Microsoft Edge’in yeni masaüstü sürümü, daha önceki sürümlere kıyasla daha az özellikle kullanıcıların karşısına çıkacak. Hâlihazırda beta aşamasında olan Edge’in 117. sürümü, 14 Eylül’de kararlı hâle gelecek. Neowin ve 9to5Google sitelerinde çıkan habere göre, bu yeni sürümde beş özellikten vazgeçilecek. Söz konusu özellikler şu şekilde sıralanıyor: Matematik Çözücü, Resimli Sözlük, Alıntılar, Dilbilgisi Araçları ve Çocuk Modu.

Microsoft, 25 Ağustos’ta beta kanalında sürüm notlarını paylaştığında bu özelliklerden vazgeçileceğinden bahsetmişti. Şirket bu kararın “son kullanıcı deneyimini geliştirme ve Daha Fazla menüsünü sadeleştirme” amacıyla alındığını belirtimşti.

Yazılım devi, daha çok kişinin Google Chrome yerine Edge’i tercih etmesi için çaba gösteriyor. Bu mücadelede Edge’in kendisini ayrıştırması büyük önem taşıyor. Bazen ekstra özellikler dağınıklığı artırmaktan başka bir amaca hizmet etmeyebiliyor. Bazı kullanıcıların adını duymadığı yukarıdaki özellikler, tarayıcıyı hantallaştırmaktan öteye gitmeyebiliyor.

Microsoft Edge’de sadeleştirmeler devam edebilir

Microsoft Edge’de benzer başka sadeleştirmelere de gidecek gibi görünüyor. Odak noktasını yapay zekâ özelliklerine ve alışveriş araçlarına kaydıran şirketin ebeveyn ve akademisyenler için sunduğu araçlardan vazgeçmesi de sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER