Teknoloji

Microsoft Edge eklenti desteği mobile de geliyor

microsoft edge

microsoft edgeMicrosoft Windows Phone desteği konusunda şu sıralar pek aktif davranmıyor, daha çok pazarın masaüstü ve dizüstü/hibrit bölümüyle ilgileniyor. Ancak Microsoft, Edge internet tarayıcısının mobil versiyonunu ilgisiz bırakmıyor, eklenti desteğini mobil cihazlara da taşıyor.

Microsoft, eklentilerin önümüzdeki yaz beklenen Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi ile birlikte mobil Edge internet tarayıcısına da geleceğini açıkladı. Microsoft başlangıçta aralarında AdBlock, OneNote Wen Kırpıcısı, Microsoft Translator gibi çeşitli eklentilerin çıkacağını kaydetti. Geliştiriciler Windows Mağaza’ya yeni eklenti gönderiminde bulunabilecekler. Uyumluluğun nasıl olacağını ve ne kadar geliştiricinin ilgi göstereceğini zamanla göreceğiz.

Microsoft Edge mobil eklenti desteği için sorunlar giderildi

2015’teki Microsoft Build konferansında şirket, başlangıçta Edge’in mobil sürümü için eklenti desteği çıkarmayacağını, performans ve arayüz tasarımıyla ilgili hususların bunu engellediğini söylemişti. Ancak görünüşe göre, söz konusu pürüzler giderilmiş ve mobil Microsoft Edge’e eklenti desteği konusunda ortada sorun kalmamış.

İLGİLİ HABERLER