Teknoloji

Microsoft Dosya Gezgini için öneri sistemini test ediyor

microsoft dosya gezgini

Microsoft Dosya Gezgini için Dosya Önerileri adını taşıyan yeni bir sistemi test etmeye başladı. Bu sistem tam olarak adının anlattığı şeyi yapıyor. Kullanıcılar ana sekmeyi açtıklarında üst tarafta çeşitli dosya önerileriyle karşılaşıyor. Geliştirme çalışmaları yeni başlayan bu özellik hem iyi hem de kötü şeylerin habercisi olabilir.

Şirketten yapılan açıklamada, şu an için sadece Windows 11 Insider Ön İzleme Sürümü 23403’ü indiren Azure Aktif Rehberi hesabıyla giriş yapan bazı Insider Dev Channel kullanıcılarının bu özelliği test edebildiği belirtildi. Bu açıklama, Dosya Önerileri’nin kurumsal odaklı bir özellik olduğunu düşündürüyor.

Burada kullanıcılara buluttaki dosyalar da önerilecek. Kullanıcılar hem sahip oldukları hem de kendileriyle paylaşılan bulut dosyalarını burada görebilecek.

Şirletten yapılan açıklamada, geri bildirimlerin takip edileceği ve bu doğrultuda özelliğin herkese sunulmasına karar verileceği belirtildi. Bu da Microsoft’un özelliğin tartışma yaratma potansiyelin farkında olduğunu gösteriyor. Kimi kullanıcıların dosya gezgininde ihtiyaç duymadıkları önerilerle karşılaşmayı istememesi oldukça doğal bir durum olarak değerlendirilebilir. Bu noktada test edilen versiyonda öneriler bölümünün kapatılabileceğini belirtmekte fayda var.

Microsoft Dosya Gezgini’nde reklam gösterecek mi?

Dosya Önerileri özelliğinin Dosya Gezgini’nde reklam gösteriminin yolunu açabileceği de endişeler arasında yer alıyor. Bunun için Dosya Önerileri özelliğinin iyi geri dönüşler almasının şart olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Microsoft Dosya Gezgini için öneri sistemi dışında başka yenilikleri de 23403 numaralı sürümle test ediyor. Windows Canlı Altyazılar özelliği artık basitleştirilmiş ve geleneksel Çince, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Portekizce ve İspanyolca gibi dilleri de destekleyecek.

microsoft dosya gezgini

Buna ek olarak, Erişim Tuşları sistemi de Dosya Gezgini’nin bağlamsal menüsüne ekleniyor. Böylelikle “Birlikte Aç” gibi işlevleri menü tuşuna ve ilgili harfe basarak yerine getirmek mümkün hâle geliyor.

İLGİLİ HABERLER