Teknoloji

Microsoft Cortana iOS uygulamasının beta testini başlattı

microsoft cortana ios

cortana-ios-051115

Microsoft, iPhone sahiplerinin Cortana iOS uygulamasının test etmesinin önünü açtı. Son altı aydır Cortana iOS uygulamasını şirket içinde test eden Microsoft, özelliği daha geniş kapsamlı biçimde deneyebilecek noktaya geldiklerini belirtti. Yapılan açıklamada, Cortana’nın iOS’te de mükemmel bir dijital asistan işlevi görmesi için Windows Insiders programı üyelerinin yardımına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Cortana iOS uygulamasının beta testi için kayıt toplamaya başlayan Microsoft, ilk olarak ABD ve Çin’deki kullanıcılarla uygulamayı test edecek. Test süresince iPhone sahiplerinin tüm Cortana özelliklerinden faydalanması mümkün olmayacak. “Hey Cortana” özelliği de iOS uygulamasında ilk etapta desteklenmeyecek.

Windows 10 Mobile ve Android’deki muadilleriyle aynı tasarıma sahip olan Cortana iOS uygulaması, çalışma mantığı bakımından da muadilleriyle aynı yerde duruyor. Uygulamanın tam sürümünün de 2015 sona ermeden yayınlanması planlanıyor.

Cortana iOS uygulamasının nihai versiyonunda Outlook ve OneNote uygulamalarıyla bağlantı özelliğinin olup olmadığı bilinmezken, beta versiyonu hatırlatma, etkinlikleri takvime kaydetme, e-posta gönderme gibi özellikleri barındırıyor. Cortana iOS uygulamasının beta testine kaydolmak için Microsoft tarafından hazırlanan anketi doldurmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER