Teknoloji

Microsoft Cortana ekibinin lideriyle yollarını ayırıyor

microsoft cortana windows 10

Microsoft Cortana dijital asistanından sorumlu başkan yardımcısı Javier Soltero ile yollarını yıl sonu itibarıyla ayırmaya hazırlanıyor. Ayrılık iddiası ilk olarak ZDNet tarafından gündeme getirilirken, Soltero da kişisel Twitter hesabıyla yaptığı paylaşımla çıkan haberi doğruladı.

Soltero, Microsoft’a 2014’ün sonlarında şirketin Acompli’yi satın almasıyla katılmıştı. Soltero ve Acompli ekibi, Microsoft’a Outlook iOS uygulamasını geliştirmesinde ciddi katkı sağlamıştı.

https://twitter.com/jsoltero/status/1059886247525502977

Bir süre sonra Outlook ekibinin başına geçen Soltero, bu yılın mart ayında gerçekleştirilen kapsamlı yeniden yapılanma çerçevesinde Cortana ekibinin başına geçmişti. Yapay zekâ ve bulut konusuna özellikle odaklanmaya başlayan Microsoft, o dönemde Windows şefi Terry Myerson ile vedalaşmıştı.

Microsoft Cortana ekibini Deneyimler ve Cihazlar biriminin çatısı altına taşımıştı

Microsoft Cortana ekibinin geçtiğimiz ay yapay zekâ araştırma biriminden alarak Deneyimler ve Cihazlar biriminin çatısı altına taşımıştı. Bu değişiklik, Microsoft’un Cortana’yı mevcut Microsoft yazılımları içinde daha erişilebilir bir yapıya dönüştürme ve deneysel olmaktan çıkarmayı amacının bir göstergesi olarak tanımlanıyor. Soltero’nun ayrılığının ardından girişimciliğe yöneleceği söylense de, planlarının ayrılığın tamamlanmasıyla birlikte netleşmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER