ManşetlerTeknoloji

Microsoft Copilot Pro ile ileri düzey yapay zekâ özelliklerine erişim imkanı sunuyor

microsoft copilot pro

Microsoft’un ChatGPT destekli Bing Chat’i (artık sadece Copilot) olarak anılıyor) yayınlamasının üstünden neredeyse bir yıl geçmiş durumda. Yazılım devi şimdi de sıradaki büyük yapay zekâ hamlelerini duyuruyor. Microsoft Copilot Pro’yu da bu açılım çerçevesinde kullanıcılarla buluşturuyor.

Copilot Pro, deneyimli kullanıcılara en güncel ChatGPT sürümlerine ve ayrıca Microsoft 365 uygulamaları üzerinden Copilot’a ve diğer yeni özelliklere erişim imkanı sunuyor. Copilot Pro için aylık 20 dolar ödemek gerekiyor. Buna ek olarak, Copilot’un ilk etapta sınırlı ölçekte sunulan iOS ve Android uygulamaları da artık herkesin erişimine açılmış durumda.

Ancak yazılım devinin hamleleri bununla da sınırlı kalmıyor. Microsoft ayrıca, şirketin başkan yardımcısı ve Windows başkanı Yusuf Mehdi tarafından “Copilot’u fitness, seyahat, yemek pişirme ve daha fazlası gibi belirli konularda ayarlamanızı mümkün kılar” şeklinde tanımlanan yeni bir özellik olan Copilot GPT’yi de duyurdu. Copilot Pro kullanıcıları, sonunda kendi Copilot GPT’lerini de oluşturabilecekler.

Microsoft, Copilot Pro kullanıcılarının yoğun saatlerde GPT-4 Turbo’ya erişebileceklerini ve sonunda farklı GPT modelleri arasında geçiş yapabileceklerini belirtti. Abonelik aynı zamanda isteğe bağlı yatay biçimlendirmeyle daha hızlı ve daha yüksek görüntü kalitesi sunan daha iyi AI görüntü oluşturma olanağı da sağlayacak. Copilot Pro’nun aylık abonelik bedelinin kullanıcı başına 20 dolar olduğunu belirtmekte de fayda var. Bu da kullanıcı sayısı arttıkça daha fazla para ödeneceği anlamına geliyor.

Microsoft Copilot Pro ile OpenAI yatırımından bir kez daha faydalanıyor

Microsoft’un 2023 boyunca yaptığı yapay zekâ duyuruları, Bing’i de yine sahne ışıklarının önüne çıkardı. Duyurulan yeniliklerin genel kullanıcılar için yararlı olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak Microsoft’un Copilot’u hızlı şekilde parasallaştırma ihtiyacı da şaşırtıcı değil. Zira Copilot sorguları hem hesaplama gücü hem de enerji kullanımı açısından oldukça maliyetli. Bu da Microsoft’un en azından “teknoloji düşkünü” kullanıcılar üzerinden maliyetlerinin bir kısmını telafi etmesini anlamlı kılıyor. Şirketin OpenAI’a yaptığı ve kendisine yüzde 49 oranında hisse veren 13 milyar dolarlık yatırımdan da faydalanması gerekiyor.

Microsoft Copilot Pro’yu duyurmasının yanı sıra Microsoft 365 için Copilot’un “Business Premium” ve “Business Standard” paketleriyle küçük ölçekli şirketlere de açıldığını duyurdu. Kişi başına 30 dolarlık fiyatta bir değişiklik yapılmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER