Teknoloji

Microsoft CEO’su Satya Nadella: Büyülü şeyler ve zor seçimler bizi bekliyor

microsoft-ceo-satya-nadella-040214

Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirketin yeni görev bildirisini çalışanlara gönderdiği bir e-postayla paylaştı. Nadella şirketin görevini ”Dünyadaki her insana ve her kuruma daha fazlasını başarmalarına yardım edecek gücü sağlamak” olarak tanımladı. Eski Microsoft CEO’su Steve Ballmer da 2013 yılında yayınlanan görev bildirisinde benzer bir hedef belirlemişti. Nadella’nın Microsoft’u daha modern ve çabuk bir şirket olarak konumlama isteği göz önüne alınınca belirlediği hedef de kulağa daha anlamlı geliyor.

Hedefin iddialı olduğunu kabul eden Microsoft CEO’su, müşterilerin belirlenen hedefi fazlasıyla önemsediğine dikkat çekti. Bireylerin ve organizasyonların ihtiyaçlarını harmanlayabilecek özel bir yeteneğe sahip olduklarını belirten Nadella, bu yeteneğin Microsoft’un DNA’sında bulunduğunu ifade etti. İşleri küresel boyutta yürütmeye önem verdiklerini hatırlatan Nadella, dünyanın her köşesindeki insanların ve organizasyonların hayatında bir fark yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Microsoft’un buluta ve mobile odaklanması gerektiği yönündeki düşünesini bir kez daha tekrarlayan Satya Nadella, ”mobil” konseptinin kullanıcılara bulut tarafından desteklenen farklı mobil deneyimler sunmayı kapsadığının da altını çizdi. Windows Phone bugüne kadar Microsoft adına bir başarı hikayesi olmasa da, Windows 10’un mobil ve masaüstü deneyimleri birleştirmesi sayesinde şirketin daha fazla telefon satması da muhtemel gözüküyor. Ancak şirketin servisleriyle iOS ve Android’de boy göstermeye başlamasıyla birlikte telefon satışının eskisi kadar hayati bir ihtiyaç olmadığı da söylenebilir.

Nadella’nın çalışanlara mesajı sadece geleceğe dair ”büyülü şeyler”den ibaret değil. Microsoft CEO’su düzgün çalışmayan alanlarda bazı zor seçimler yapmak zorunda kalacaklarını da açık sözlülükle belirtti. Geçtiğimiz yıl 18 bin çalışanıyla yollarını ayırma kararı alan Microsoft’un önümüzdeki dönemdeki ”zor kararı”ndan kimlerin etkileneceği ise şimdiden merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER