Teknoloji

Microsoft Build 2020 tarihlerini şimdiden duyurdu

Microsoft mistral

Microsoft 2020 Build geliştirici konferansını 19 Mayıs Salı ve 21 Mayıs Perşembe tarihleri arasında gerçekleştirecek. Şirket, etkinlik biletlerinin ne zaman satışa sunulacağını açıklamadı. Ancak etkinlik hakkındaki duyuruları yakından takip etmek isteyenler için bir e-posta bülten listesi oluşturdu.

Build Microsoft’un yıl içinde düzenlediği en büyük etkinliklerden bir tanesi oluyor. Her ne kadar bu etkinlik geliştiricileri hedeflese de, şirket Windows yol haritasındaki en son gelişmeleri paylaşmak, aynı zamanda Office, Edge internet tarayıcısı, Cortana sesli asistan ve diğer yazılımlar ve servislerine gelecek yenilikleri duyurmak için de bu etkinliği kullanıyor.

Şu an için şirketin bu etkinlikte hangi duyuruları yapacağını tahmin etmek kolay değil. Belki şirketin ekim ayındaki Surface etkinliğinde yazılımlar ve servisler tarafında vereceği ipuçlarının detaylarını gelecek yılın mayıs ayında alabiliriz.

Etkinliğin tarihini aylar öncesinden duyurmak Microsoft için olağanüstü olarak nitelendirilebilir. Son iki yıldır Microsoft Build etkinliğinin tarihlerini şubat ayında açıklıyordu. Aslında şirketin duyuruyu yaptığı blog yazısında önümüzdeki yıl içinde gerçekleştirilecek diğer büyük Microsoft etkinliklerinin tarihi de veriliyor. Anlaşılan o ki, Microsoft ekosistemi üzerinde çalışan kişiler için ajanda programlamasını kolaylaştırmak istiyor.

Aynı zamanda hem Microsoft hem de Google araçlarıyla çalışan geliştiriciler için işler biraz daha kolaylaşacaktır. Çünkü son iki yıldır Microsoft’un Build etkinliği Google’ın I/O geliştirici konferansıyla çakışıyordu. Google henüz I/O 2020 etkinliğinin tarihlerini henüz paylaşmadı. Ancak Microsoft’un etkinliğini mayıs ayında normalden biraz daha ileri atması sayesinde iki etkinlik muhtemelen çakışmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER