Teknoloji

Microsoft özel Surface etkinliğinin tarihini açıkladı

microsoft surface go

Microsoft, Surface serisi için 2 Ekim’de New York’ta özel bir etkinlik gerçekleştirecek. Söz konusu etkinlikte uzun süredir konuşulan çift ekranlı Surface modelinin ilk kez gözler önüne çıkabileceği belirtiliyor.

Microsoft’un iki yılı aşkın bir süredir “Centaurus” kod adlı, çift ekranlı bir cihaz üstünde çalıştığı biliniyor. Centaurus’un 2020’den itibaren sayıları artması beklenen çift ekranlı tablet-dizüstü bilgisayar melezi cihazların öncülüğünü üstlenmesi bekleniyor.

Microsoft, bu cihazı geçtiğimiz aylarda şirket içi bir toplantıda sergilemişti. Prototipin sergilenmesi, cihazın tam anlamıyla gözler önüne çıkmaya hazır olduğunu düşündürmüştü. Şirketin ekim ayında bu cihazı tanıttıktan sonra piyasaya sürüp sürmeyeceği hâlâ belirsizliğini koruyor.

Ancak yine de çift ekranlı Surface modelinin piyasaya çıkışı için biraz daha uzun bir süre beklemek gerekecek gibi görünüyor. The Verge sitesine konuşan kaynaklar, Microsoft’un çift ekranlı Surface için planlarını 2020 üstüne kurduğunu belirtti.

Microsoft Surface serisine başka eklemeler de yapacak

Microsoft, Surface serisine Centaurus dışında başka eklemeler de yapacak gibi görünüyor. Surface Book uzun süredir güncelleme bekliyor. Surface Laptop ve Surface Pro’nun da USB-C girişiyle yenilenmesi muhtemel görünüyor. Birinci yaşını dolduran Surface Go’da bile küçük değişikliklerin yapılması sürpriz olmayacaktır. Bu öngörülerin doğru olup olmadığını görmek içinse 2 Ekim’e kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER