Eğlence

Microsoft birtakım oyun stüdyolarını bünyesine kattı

microsoft xbox e3 2018
Görsel: TechCrunch

Microsoft Xbox E3 basın konferansında birçok yeni oyunun haberini verirken, birtakım oyun stüdyolarını bünyesine kattığını da duyurdu. Böylelikle şirket, konsol üreticisinden orijinal oyun içerik üreticisine dönüşme yolunda önemli bir aşama kaydetmiş oluyor.

Xbox şefi Phil Spencer, E3 konferansı sırasında çıktığı sahnede, Microsoft’ın Ninja Theory, Playground Games, Undead Labs ve Compulsion Games adlı oyun şirketlerini satın aldığını duyurdu. Bu dört oyun stüdyosu Microsoft için birinci taraf oyun geliştirmeleri yapacak. Şirketin Xbox Game Pass abonelik servisi altında sunduğu seçenekleri zenginleştirmesi adına bu hamle çok önemli görünüyor.

2010 yılında faaliyete geçen Playground Games, Forza yarış serisinin arkasındaki stüdyo ve uzun zamandır Xbox iş ortağı konumunda bulunuyor. İş ortaklığı duyurusu, serinin yeni oyunu Forza Horizon 4‘ün tanıtımıyla aynı anda gerçekleştirilmiş oldu.

Ninja Theory ise Hellblade‘in aralarında olduğu bazı oyunları geliştirirken, Undead Labs ise State of Decay serisini çıkardı. Compulsion Games ise bu yıl içinde çıkması beklenen We Happy Few oyunu üzerinde çalışıyor.

Yeni oyun stüdyoları Microsoft Studios markası altında faaliyet göstermeye devam edecek. Ayrıca Crystal Dynamics’in eski stüdyo şefi Darrell Gallagher tarafından yönetilen The Initiative adlı bir girişim de bu stüdyolardan sorumlu olacak. Microsoft Studios çatısı altında şu anda Halo yapımcısı 343 Industries ve 2014 yılında 2.5 milyar dolar karşılığında satın alınan Minecraft‘in arkasındaki ekibin de bulunduğu çeşitli ekipler yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER