Teknoloji

Microsoft Alt-Tab’ın Windows 10’da çalışma şeklini değiştiriyor

windows 10 alt-tab

windows 10 alt-tabMicrosoft’un “Redstone 5” kod adını taşıyan gelecek büyük Windows 10 sürümü birkaç haftadır test ediliyor. Şirket bu sürümde de birtakım yeni özellikleri test ediyor. Tüm Windows 10 uygulamaları için kullanılabilecek Setler özelliğinin yanı sıra, Microsoft Alt-Tab özelliğinin çalışma şekli de değişiyor. Uygulamalar arasında atlamanın yerine, Microsoft Windows 10 kullanıcılarına, Setler özelliği dahilinde sekmeler arasında geçiş imkanı sunmayı amaçlıyor. Bunun için Alt-Tab arayüzü olarak nitelendirilen yeni bir arayüz kullanılacak.

Microsoft yıllardır Alt-Tab görev değiştiricisinde değişiklik yapmamıştı. Bu açıdan yapılan değişiklik önemli bir yenilik sayılabilir. İşin özünde, Alt-Tab uygulamalar, tarayıcı sekmeleri veya uygulama sekmeleri için çalışacak. Microsoft, gruplandırılmış sekmeli uygulamaları da Timeline’a, geçmiş aktiviteleri ve web sayfalarını kayıt altına alan yeni Windows 10 özelliğine de getirmek için çalışıyor.

Microsoft, Windows ve diğer cihazlar genelinde üretkenliği ve verimliliği artırmak için Timeline’a özen gösteriyor. Şirket bu özelliği iOS ve Android’deki uygulama ve servislerine de taşıyacak. Microsoft’un Android başlatıcı uygulamasında Timeline bölümü olacak. Böylelikle web sayfalarını başka cihazlarda kaldığınız yerden açabileceksiniz. iOS’te Microsoft Edge internet tarayıcısına da Timeline erişimi eklenecek.

Microsoft sözü edilen bu değişiklikleri Windows Insider test kullanıcılarıyla test etmeye başlıyor. Ancak bunların hepsinin bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesiyle geleceğine dair bir şart bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER