Teknoloji

Microsoft Airband ile daha fazla kişiyi internete bağlayacak

microsoft airband
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Airband adını verdiği girişim uluslararası arenaya çıkıyor. Yeniden düzenlenen hedeflerle birlikte Temmuz 2022’ye kadar 40 milyon kişinin daha internete bağlanması hedefleniyor.

Airband programı 2017 yılında, ABD genelinde kırsal kesimde internet erişimini artırmak için kurulmuştu. Şimdi bu program Latin Amerika ve Sahraaltı Afrika bölgelerine açılıyor.

Amerika’da Microsoft, bu ülkede artık kullanılmayan 600 MHz spektrumunda çalışan TVWS (beyaz TV alanı) bandını kullanıyordu. Böylelikle 3 milyon Amerikalıya geniş bant internet erişimi sağlanmıştı. Uluslararası arenada ise Microsoft’un çalışmaları hem TVWS hem de diğer yenilikçi teknolojilerden yararlanacak.

Şirket yerel organizasyonlarla iş ortaklığına girişerek her bir alanın ihtiyaçlarını özel olarak belirleyecek. Devletlerle birlikte çalışarak teknolojinin önündeki idari engelleri kaldıracak. İnternet servis sağlayıcılarıyla da internet erişimini son kullanıcılara sağlayacak.

Microsoft, uluslararası çalışmalarının daha şimdiden sonuç verdiğine dikkat çekiyor. Örneğin Kolombiya’da, iki okulu ve beş adet çiftliği TVWS teknolojisiyle internete bağlayan küçük bir proje tamamlandı. Aynı zamanda yerel internet servis sağlayıcılarıyla yapılan ortak yatırımla kırsaldaki 6 milyon Kolombiyalıya internet erişimi götürüldü. Gana’Da ise TVWS teknolojisi yeniden düzenlenerek bir geniş bant servis sağlayıcısının servislerini 800 bin kişiye sunması sağlandı.

Microsoft, gelişmekte olan bölgelere internet erişimini götüren tek şirket değil. Google’ın da “Gelecek Milyar Kullanıcı” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir girişimi var. Bu girişim sayesinde şirket servislerini dünya çapında daha fazla kullanıcıya götürmeyi hedefliyor. Facebook ise drone’lardan uydulara, farklı araçlarla daha fazla kişiyi internete bağlamaya çalışıyor. Üç şirket de bu çalışmaları doğrultusunda potansiyel müşterileri gerçek müşterilere çevirmeye hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER