Teknoloji

Microsoft 70 bin sivil toplum örgütüne 1 milyar dolar değerinde bulut servisi bağışlayacak

Microsoft mistral

microsoft logo

Microsoft’un hayır işleriyle ilgilenen birimi, üniversite araştırmacılarına ve 70 bin sivil toplum örgütüne büyük bir bağışta bulunuyor. Redmond merkezli şirket, bahsi geçen kuruluşlara para yerine önümüzdeki üç yıl boyunca geçerli olacak 1 milyar dolar değerinde bulut servisi bağışlayacak. Yazılım devi, daha öncesinde okullara bilgisayar bağışında bulunmuştu. Ancak CEO Satya Nadella bu sefer tercihini bulut servisi bağışından yana kullandığı görülüyor. Bulut bilişimi dünyanın sorunlarını çözmek için hayati bir araç olarak niteleyen Nadella, araştırmacıların ve sivil toplum örgütlerinin de bu amaç doğrultusunda hareket ettiğine dikkat çekti.

Şirket adına yapılan açıklamayı kaleme alan başkan ve baş hukuk danışmanı Brad Smith, bulut servislerinin yeni öngörüler oluşturarak veri tarafından tutulan sırları gün yüzüne çıkarabileceğini ve önemli gelişmelerin önünü açabileceğini belirtti. Söz konusu değişimin sadece bilim ve teknoloji ile sınırlı olmadığını söyleyen Smith, insanların daha iyi yaşaması için aşılması gereken sosyal ve ekonomik problemlerin de bulut bilişim aracılığıyla çözülebileceğine inanıyor. Smith, bulut bilişim sayesinde iletişimin de gelişebileceğini ve organizasyonlara çalışmalarını daha üretken hâle getirme konusunda yardımcı olabileceğini sözlerine ekledi.

Yazılım devi tarafından başlatılan girişimi üç parçalı bir proje olarak nitelemek mümkün. İlk parçada Microsoft’un küresel yazılım bağış programı bulut servislerini de kapsayacak biçimde genişletilecek. Söz konusu servisler arasında Azure’un da bulunması sayesinde sivil toplum örgütleri yazılım devinin veri merkezlerine ulaşabilecek ve uygulamalarını çalıştırabilecek. Enterprise Mobility Suite ise kurumlara uygulamalarını farklı platformlar arasında yönetme imkanını veriyor. CRM Online ise sivil toplum örgütlerinin kendilerine yapılan bağışları yönetmelerini mümkün kılıyor. Office 365 Nonprofit programı da şirketin gerçekleştirdiği bağışın kapsamı içinde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER