Teknoloji

Microsoft’un Android için geliştirdiği antivirüs uygulaması ön izlemede

Microsoft'un Android için geliştirdiği antivirüs uygulaması ön izlemede

Microsoft Android için geliştirdiği antivirüs yazılımının ön izleme sürümünü yayınladı. Yazılım devi, bu yılın başlarında Windows Defender’ın hem iOS hem de Android’e geleceğini duyurmuştu. Buna rağmen planları hakkında fazla bilgi vermemişti. Şimdiyse Microsoft’un Android’in neden bir antivirüs korumasına ihtiyaç duyduğuna dair nedenleri daha iyi şekilde öğreniyoruz.

Android için herkese açık ön izleme sürümü çıkarılan uygulama kimlik avı saldırısına karşı koruma sağlayacak. Ve Google’ın dahili zararlı yazılım korumasının ötesine geçen imza tabanlı zararlı yazılım korumasını sunacak. Microsoft’ta kıdemli program yöneticisi olarak çalışan Kanishka Srivastava, “Taramalar, kötü amaçlı yazılımları ve potansiyel olarak istenmeyen uygulamaları (PUA) algılamak için anında gerçekleştirilir.” dedi. “Güvenli bir uygulama indirilirse, son kullanıcı uygulamanın temiz olduğunu bildiren hafif bir bildirim görür.”

Microsoft’un web korumaları arasında kimlik avı saldırısına karşı koyan önlemler de var. Bu sayede SMS, WhatsApp, e-posta veya diğer uygulamalar tarafından gönderilen ve güvenli olmayan web siteleri anında engelleniyor. Ayrıca Microsoft Defender SmartScreen adlı teknolojisini kullanarak zararlı yazılımların kullanıcının bilgisi olmadan oluşturmayı deneyebileceği güvenli olmayan ağ bağlantılarına engel koyuyor.

Microsoft'un Android için geliştirdiği antivirüs uygulaması ön izlemede

Android uygulama ön izlemesi Microsoft’un macOS için Defender antivirüs uygulamasının herkese açık ön izleme sürümünü sunmasının üzerinden bir yılı aşkın zaman geçmesinden sonra geldi. Microsoft Windows Defender Gelişmiş Tehdit Koruması (ATP) adını da Microsoft Defender Gelişmiş Tehdit Koruması (ATP) olarak değiştirmişti. Mac istemcisi eksiksiz virüs ve tehdit koruması sağlıyor, hızlı ve tam taramalar gerçekleştiriyor.

Microsoft iOS antivirüs uygulaması da çıkarmayı planlıyor. Ne var ki, Apple’ın işletim sistemleri üzerinde sunacakları çok daha kısıtlı olacaktır. Apple iOS uygulamalarını otomatik olarak belirli sınırlar dahilinde çalıştırıyor ve App Store dışındaki kaynaklardan uygulama yüklemeyi çoğu son kullanıcı için daha en baştan engelliyor. Bu nedenle Microsoft Defender’ın iOS versiyonunu tam olarak neler sunacağı henüz belli değil.

Microsoft 365 güvenlikten sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Rob Lefferts, “Önümüzdeki aylarda Android’de ek özellikler yayınlayacağız ve iOS cihazları için mobil tehdit savunma yatırımlarımız hakkında bizden daha fazla haber alacaksınız.” dedi.

Microsoft Defender ATP yazılımını da Linux’ta genel kullanıcı kitlesine sunuyor. Böylelikle şirket Windows, macOS ve Linux gibi masaüstü ve sunucu platformlarına birleştirilmiş bir antivirüs çözümü sunmuş oldu.

İLGİLİ HABERLER