Teknoloji

Microsoft Defender yazılımı iOS ve Android’e gelecek

microsoft defender
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft bu yıl içinde Defender adlı antivirüs yazılımını Android ve iOS’e getirmeyi planlıyor. Yazılım devi her iki mobil işletim sistemi için de virüslere karşı koruma sağlayacak ve eksiksiz komut satırı deneyimi sunacak bir uygulama tasarlıyor. Şirket, bu uygulamaların tam olarak neler yapacağını açıklamadı. Ancak gelecek hafta düzenlenecek RSA Conference etkinliğinde bunların ön gösteriminin yapılması planlanıyor.

Mobil uygulamalar Microsoft’un macOS için Defender antivirüs yazılımının herkese açık ön izleme sürümünü yayınlamasının üzerinden bir yıla yakın zaman geçmişken geliyor. Microsoft, Windows Defender Gelişmiş Tehdit Koruması adını taşıyan uygulamayı, sonuç olarak Microsoft Defender Gelişmiş Tehdit Koruması olarak yeniden adlandırmıştı. Mac programı da eksiksiz virüs ve tehdit koruması sağlarken hızlı ve tam sistem taraması da yapıyor.

Microsoft’un mobil Defender uygulamaları masaüstü versiyonlarından çok farklı olacaktır. Özellikle iOS uygulamasında bu fark belirgin olacaktır. Çünkü Apple’ın iOS platformu uygulamaların iPhone veya iPad’de zararlı yazılımlar için tarama yapmalarına izin vermiyor. Android tarafında ise birçok antivirüs uygulaması mevcut. Microsoft, sayıları giderek daha da artan ve Android cihazlarına elle yüklenen zararlı yazılımlara karşı koruma sağlayan antivirüs uygulama pazarına katılacak.

Defender iOS ve Android uygulamalarının en büyük hedeflerinden bir tanesi de şirket çalışanlarının kullanıcı adı, şifre ve diğer hesap bilgilerini yanlışlıkla açık etmelerini engellemek olacak. Microsoft bunu iOS’te nasıl gerçekleştirecek, bunu henüz bilmiyoruz.

Tüm bu mobil uygulamalar Microsoft’un kurumsal güvenlik platformunun birer parçası olacağı için, bireysel kullanıcılar bunlardan yararlanamayacak. Mobil taraftaki haberlerin yanı sıra Microsoft, Microsoft Defender ATP yazılımının Linux sürümünü de duyurdu. Ön izleme sürümü işletmelerin denemesine açıldı. Böylelikle Microsoft, Windows ve macOS’in ötesindeki cihazları da koruma altına alacak.

İLGİLİ HABERLER