Teknoloji

Meta, Instagram ve Facebook Messenger’da görüntülü görüşmelere avatarlarla katılmayı mümkün kılıyor

meta avatar

Herkesin görüntülü görüşmelerden zevk almadığını söylemek pek yanlış olmayacaktır. Sonuçta telefonla görüşmeden önce saç düzeltmek zorunda kalmak pek sevilen bir şey değil. Ancak bu durumdan kurtulmak artık mümkün. Meta görüntülü görüşmelerde kullanıcıların çizgi avatarlarını kullanmasını mümkün hâle getirdi.

Şirket bunu sesli ve görüntülü görüşmelere alternatif üçüncü bir yol olarak sunuyor. Kullanıcılar görüntülü görüşmelere katıldıklarında diledikleri takdirde diğer katılımcılara kendileri yerine avatarlarını gösterebilecek. Bu özellik hâlihazırda Facebook Messenger ve Instagram’da kullanıma sunulmuş durumda.

Meta sıklıkla avatar oluşturma sistemine dikkat çekiyor. Şirket bir süre önce 1 milyardan fazla kullanıcısının çizgi avatarlarını oluşturduğunu açıklamıştı. Avatar oluşturma aracıyla kullanıcılarının vücut ve yüzlerini neredeyse kusursuz biçimde çizgiselleştirmesi ve dijitalleştirmesi mümkün oluyor. Aslında sanal gerçeklik uygulamaları için oluşturulan bu sistem, artık akıllı telefonlarda da mevcut.

Meta avatar oluşturma sistemini sürekli geliştiriyor

Meta avatar oluşturma sistemini geliştirmek için sürekli bir çaba içinde olduğunu hatırlatıyor. Şirket önümüzdeki dönem için kullanıcılarına daha gerçekçi ve dokulu animasyonlar vadediyor. Bu noktada kullanıcıların dijital avatarlarının tamamen kendilerine benzemek zorunda olmadığını ve dileyenlerin bir hayvanı da avatar olarak kullanabileceğini hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER