Teknoloji

Meta ve Ray-Ban iş birliği ile yeni akıllı gözlükler yakında geliyor

ray-ban stories facebook metamessenger

Meta’nın yeni akıllı gözlükleri yakın bir zamanda piyasaya sürülebilir. Lowpass’den Janko Roettgers tarafından fark edilen bir habere göre, Luxottica Group tarafından üretilen akıllı gözlüklerin bir listesi ABD Federal İletişim Komisyonu’nun veri tabanında ortaya çıktı. İlk Ray-Ban Stories gözlükleri Luxottica altında listeleniyor ve akıllı gözlüklerin ikinci nesli hakkında yapılan son haberler göz önüne alındığında, bu başvuruların yeni model için olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

İlk Ray-Ban Stories gözlükleri, lenslerin yanındaki kameraları kullanarak fotoğraf ve video çekmenizi sağlıyor ve çektiğiniz içeriği bir eşlik eden uygulama üzerinden görüntülemenize imkan tanıyor. Ayrıca sesleri kaydetmek ve oynatmak için mikrofonlar ve hoparlörler de içeriyor. Ancak, bu ürün büyük bir ilgi uyandırmadı. Wall Street Journal, akıllı gözlükleri satın alan kişilerin yüzde 10’dan azının bunları aylık olarak kullandığını bildirmişti.

Düşük kullanım oranına rağmen, Meta’nın ikinci nesil gözlüklerle ilerlemeye kararlı olduğu görünüyor. Yeni akıllı gözlükler, video görüntüsünü Facebook ve Instagram’a canlı olarak yayınlamanıza ve izleyen kişilerin yorumlarını duymanıza olanak tanıyacak. Roettgers, ağustos ayında, “Canlı yayın yapanlar, gözlüklerin yerleşik kulaklıklar aracılığıyla sesli olarak yorumları iletebilmesini sağlayacaklar.” demişti. Wall Street Journal ise yeni akıllı gözlüklerin “iyileştirilmiş pil ömrüne ve daha iyi kameralara” sahip olacağını ve bu ürünlerin sonbahar veya 2024 ilkbaharında piyasaya sürülmesi planlandığını bildirmişti.

Meta, yorum taleplerine henüz somut bir yanıt vermiyor. Şirket, 27 ve 28 Eylül’de Connect konferansını düzenleyecek, bu nedenle bu yeni akıllı gözlükler hakkında daha fazla bilgiyi etkinlikte duyurabiliriz. Bu etkinlikte, Meta’nın bu sonbaharda piyasaya çıkması planlanan Meta Quest 3 hakkında daha fazla bilgi paylaşmayı planladığını zaten biliyoruz. Bu habere konu olan cihaz da Federal İletişim Komisyonu onayından geçti, bu nedenle Meta’nın bu tarihte yeni gözlüğü de tanıtmasını bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER