Manşetler

Facebook’un Ray-Ban Stories akıllı gözlükleri tanıtıldı

facebook ray-ban stories meta

Facebook ve EssilorLuxottica arasındaki iş birliğinin ürünü Ray-Ban Stories akıllı gözlük duyuruldu. Bu gözlük, kullanıcıların fotoğraf, video çekmesine, telefon görüşmesi yapmasına ve daha fazlasını gerçekleştirmesine olanak tanıyor. Facebook, yayınladığı duyuruda ““Bugün, Ray-Ban Stories’i tanıtmaktan heyecan duyuyoruz: Bu akıllı gözlük size fotoğraf ve video çekmenin, maceralarınızı paylaşmanın ve müzik dinlemenin veya telefon görüşmeleri yapmanın yeni bir yolunu sunuyor, böylece arkadaşlarınız, aileniz ve çevrenizdeki dünya ile bağlı kalırsınız.” ifadesini kullandı.

Ray-Ban Stories, Facebook ve EssilorLuxottica ile ortaklaşa geliştirildi. 20 farklı stil kombinasyonunda satışa sunulacak. Bunları internet üzerinden veya Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, İtalya, Birleşik Krallık ve daha fazlasının da aralarında olduğu ülkelerdeki seçkin perakende mağazalarından satın almak mümkün olacak.

Bu gözlük sayesinde diğer insanlar dünyayı “sizin gözünüzden” görebilecekler. Hayata bakış açınızı bir şekilde paylaşmanıza izin verecek bir çift entegre 5MP kamera bu akıllı gözlükte bulunuyor. Bu kameralar, Ray-Ban Stories’in fotoğraf veya 30 saniyeye kadar uzunlukta video çekmesine izin veriyor. Çekim tuşunu kullanarak veya eller serbest biçimde, Facebook Assistant sesli komutlarının yardımıyla çekim yapabilirsiniz. Ayrıca, fotoğraf veya video çekerken her zaman yanacak olan kablolu bir çekim LED’i ne yaptığınızı herkes görecek.

Ses tarafında ise Ray-Ban Stories’in dahili açık kulak hoparlörleri var. Bunun yanında, üç mikrofonlu bir ses kayıt birimi var. Böylelikle aramalar ve videolar için daha zengin ses dağıtımı ve ses iletimi sağlanacak.

Ray-Ban Stories, hikâyelerinizi ve anılarınızı arkadaşlarınızla ve sosyal medya takipçileriyle paylaşmanıza yardımcı olmak için yeni geliştirilen Facebook View uygulamasıyla birlikte çalışacak. iOS veya Android cihazınızdaki Facebook View uygulaması; Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger, Twitter, TikTok, Snapchat ve daha fazlası dahil olmak üzere en sevdiğiniz sosyal medya uygulamalarına içerik aktarmanıza, düzenlemenize ve paylaşmanıza olanak tanıyacak.

Ray-Ban Stories, klasik Ray-Ban stillerinde (Wayfarer, Wayfarer Large, Round ve Meteor) 20 varyasyonda ve berrak, güneş, geçiş ve reçeteli dahil olmak üzere çeşitli camlara sahip beş renkte mevcut olacak.

Bir yandan şık görünürken bir yandan da hayata bakış açınızla fotoğraflar veya videolar çekmenin bedeli yurt dışında 299 dolar olarak belirlendi. Ray-Ban Stories hakkında daha fazla bilgi almak için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER