Teknoloji

Meta Portal serisinde strateji değiştiriyor

meta portal

Meta Portal adını taşıyan akıllı ekranları için uyguladığı stratejide önemli bir değişikliğe gidiyor. The Information’ın haberine göre, şirket artık bireysel kullanıcılar için Portal çıkarmayacak ve cihazları tamamen kurumsal bir ürün olarak pazarlayacak.

Meta’nın elindeki stokları temizleyeceği ve mevcut bireysel kullanıcılarına destek vermeyi sürdüreceği belirtilirken, önümüzdeki dönem için kurumsal uygulamalara odaklanılacağı ifade edildi.

Portal’ın satışları Amazon veya Google’ın akıllı ekranları kadar yüksek seviyelere ulaşmamıştı. Ancak pandeminin başlaması ve insanların evlerine kapanmasıyla birlikte Portal’a olan ilgi artmıştı.

Araştırma şirketi IDC’nin verilerine göre, Meta 2020’de 600 bin Portal sattı. 2021’de bu sayı 800 bine çıktı. Satışlardaki temel artışın kurumsal müşterilerin ilgisinden kaynaklanması ve Meta’nın bu nedenle böyle bir karar almış olması da muhtemel görünüyor. Portal’ın kurumsal seçeneklerinin mevcut modellerden nasıl ayrışacağını görmek içinse beklemek gerekiyor.

Meta son yıllarda Portal’ın farklı versiyonlarını kullanıcılarla buluşturmuştu. TV’leri büyük akıllı ürünlere dönüştüren Portal TV ve şarj bağlantısından çıkarılarak hareket ettirilebilen Portal Go gibi ürünlerle seri genişletilmişti.

Meta Portal serisinde strateji değişikliğine gitmek dışında ürün politikasıyla ilgili başka bir karar aldı. Şirket, iki yıldır üzerinde çalıştığı çift kameralı akıllı saat projesini rafa kaldırdı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER