Teknoloji

Meta akıllı saat projesini rafa kaldırdı

meta akıllı saat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un çatı şirketi Meta akıllı saat çıkarma planından vazgeçmiş gibi görünüyor. Milan kod adıyla anılan ve çalışmaları iki yıldır devam eden saatten neden vazgeçildiği henüz bilinmezken, çift kameralı saatin tasarımını gösteren prototipine ait fotoğraflar da ortaya çıktı.

Meta’nın akıllı saatinin kasasında çift kamera ve çift butonun yer aldığı, saatin kayışının da çıkarılabilir olduğu görülüyor. Kayışın çıkarılabilir olması, arka kameranın kullanımını kolaylaştırıyor. 12 megapiksel çözünürlüklü arka kamera kasanın arkasında sağlık sensörleriyle bir arada duruyor. 5 megapiksel ön kamera ise ekran üstündeki çentikte yer alıyor.

Akıllı saatin GPS, hücresel ve Wi-Fi bağlantı destekleriyle gelmesi bekleniyordu. Böylelikle saati herhangi bir telefona ihtiyaç duymadan kullanmak da mümkün olacaktı. Meta’nın saat için WhatsApp, Instagram Hikayeler ve Spotify uygulamaları geliştirdiği de konuşuluyordu.

Meta’nın akıllı saatinde aktivite ve sağlık takibi, takvim, fotoğraflar ve diğer standart akıllı saat uygulama ve araçlarının bulunmasına kesin gözüyle bakılıyordu. 2023’ün ilkbaharında çıkması planlanan saatin tek şarjla 18 saat boyunca çalışabileceği de yakın zamanda öğrenilen bilgiler arasında yer alıyordu. Saatin ABD’de 349 dolar karşılığında satılacağı da iddialardan biriydi.

Meta akıllı saat çıkarmaktan vazgeçse de, giyilebilir ürünlere olan ilgisini yitirmiş değil. Şirketin gelecekte bileğe takılabilen başka ürünler sunmayı planladığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER