Teknoloji

Meta NFT oluşturup satmaya yardım edebilir

meta verified

NFT kervanının yeni yolcusu Meta olacak gibi görünüyor. The Financial Times’ın haberine göre, şirket Facebook ve Instagram’da NFT oluşturma, sergileme ve satmanın yöntemlerini geliştiriyor.

İddiaya göre, gerekli altyapının önemli kısmını şirketin Novi isimli cüzdan teknolojisi sağlayacak. Instagram’da NFT sergileme yöntemlerinin test edildiği belirtilirken, Meta’nın aynı zamanda NFT’lerin alınıp satılabileceği dijital bir pazar oluşturma fikrini değerlendirdiği söyleniyor.

Meta’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, kaynaklar çalışmaların yeni başladığını ve planların değişebileceğini vurguluyor. Instagram’ın şefi Adam Mosseri, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada NFT için aktif bir keşif süreci yürüttüklerini belirtmişti. En azından teknolojinin Meta’nın radarında olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Meta için NFT dünyasına girmek mantıklı bir hamle gibi görünüyor. Bazen şirketler NFT ve metaverse arasındaki bağlantıyı kötüye kullansa da, Meta’nın dijital dünyasında yapılacak alım ve satım işleri için bir çerçeve oluşturmayı istediği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER