Teknoloji

Meta Bağlantı birimini kapatma kararı aldı

meta verified

Meta Bağlantı birimini kuruluşundan neredeyse 10 yıl sonra kapatıyor. Şirket bu gelişmeyi farklı yayın organlarına yaptığı açıklamalarla doğrularken, birimde görev yapan personelin Altyapı ve Merkez Ürünler ekiplerine kaydırılacağı belirtildi.

Meta Bağlantı birimi Facebook Bağlantı adıyla 2013’te kurulmuştu. Birim daha fazla kişiyi internetle ve dolayısıyla şirketin sosyal medya uygulamalarıyla buluşturma amacıyla yola çıkmıştı. Bu birim çatısı altında drone’lar ile dünyanın ücra noktalarına internet bağlantısı götürme projesi hayata geçirilse de, bu projenin fişi bir süre sonra çekilmişti.

Meta, Starlink benzeri bir uydu sistemi de hazırlamıştı. Ancak bu sistemi hazırlayan ekip de bir süre önce Amazon’a transfer olmuştu.

Meta Bağlantı birimiyle gelişmekte olan ülkelerde ücretsiz internet bağlantısı sunmuştu

Bağlantı biriminin kesin kapanış tarihi konusunda Meta’dan net bir bilgi verilmiş değil. Ancak bu birimle ilgili alınan kararın Meta’nın bir süre önce duyurduğu geniş ölçekli işten çıkarmayla bağlantılı olduğu söylenebilir. Şirket geçtiğimiz ay 11 bin kişinin işine son vermişti. CEO Mark Zuckerberg’in metaverse vizyonu için büyük paralar harcayan Meta, 2023’te de zarar etmeyi öngörüyor.

Meta Bağlantı birimiyle gelişmekte olan ülkelerde ücretsiz internet bağlantısı imkanı da sunmuştu. Bu ücretsiz bağlantı ile başta Facebook olmak üzere bazı internet sitelerine erişilebilmişti. Ancak Facebook’un yazılımındaki bir hata nedeniyle bazı kullanıcıların mobil internet servis sağlayıcıları tarafından ücrete tabi tutulduğu daha önce açıklanmıştı. Meta’dan 2021’in ekim ayında yapılan açıklamada ise şirketin internet servisinin 350 milyondan fazla kullanıcıya bağlantı sağladığı belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER