Teknoloji

Meta’nın yapay zekâ ile çalışan görüntü oluşturma aracının artık kendi internet sitesi var

meta

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ta onlarca üretken yapay zekâ özelliğini test eden Meta, görüntü oluşturucusunun bağımsız çalışabilen versiyonunu hayata geçirdi. Imagine adını taşıyan görüntü oluşturucusunun ön izlemesi kasım ayında düzenlenen Connect etkinliğinde yapılmış ve bu araç şirketin AI sohbet botuna yerleştirilmişti.

Artık imagine.meta.com adresi üzerinden de erişilebilen aracı şirketin mesajlaşma uygulamalarının dışında kullanmak da mümkün. Tıpkı diğer üretici yapay zekâ araçları gibi, Imagine de basit metin istemlerinden görüntüler oluşturabiliyor. Meta’nın Emu modeline dayanan Imagine, her istem için dört görsel üretiyor.

Görüntülerin hepsinin sol alt köşesinde, Meta AI ile oluşturulduğunu gösteren görünür bir filigran bulunuyor. Şirket yakında “kırpma, renk değişimi (parlaklık, kontrast vb.), ekran görüntüleri ve daha fazlası gibi yaygın görüntü manipülasyonlarına karşı dayanıklı” görünmez bir filigran sistemini test etmeye başlayacağını da açıkladı.

Şirket mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla görüntü oluşturucuyla etkileşimde bulunanlar için “yeniden tasarlama” aracını da duyurdu. Bu araç sayesinde kullanıcılar arkadaş sohbetlerinde Meta AI ile oluşturulan mevcut görüntülerde ince ayar yapabilecek.

Imagine’in internet sitesini kullanabilmek için Facebook veya Instagram hesabı dışında Meta hesabından da yararlanılabiliyor. Şirket bu hesabı Quest başlıkları için hayata geçirmişti. Böylelikle sanal gerçeklik başlıklarını Facebook hesabı olmadan kullanmak da mümkün hâle geliyor. Şirketin Imagine için bir sanal gerçeklik bağlantısı planlayıp planlamadığı belirsizliğini koruyor.

Meta farklı platformlarında yapay zekâ odaklı özellikleri test ediyor

Şirket aynı zamanda uygulamalarında düzinelerce yeni üretken yapay zekâ özelliğini de test ediyor. Instagram’da “Expander” adı verilen yeni bir yaratıcı araçla Stories’de bir manzara görüntüsünü portreye dönüştürme yeteneği test ediliyor. Üretken yapay zekâ, Facebook’ta Gruplar ve Pazar Yeri gibi yerlerde de görünmeye başlayacak. Şirket aynı zamanda Akış gönderileri, Facebook Dating profilleri için yapay zekâ tarafından oluşturulan yazma önerilerinin yanı sıra içerik oluşturucuların Instagram doğrudan mesajlarına yanıtlarda kullanması için yapay zekâ tarafından oluşturulan yanıtları da test ediyor.

İLGİLİ HABERLER