Teknoloji

Messenger’dan mesajlaşmada kullanılabilecek yeni kısayollar

messenger mesaj kısayolları

Facebook’un ana şirketi Meta, arkadaşlarınızla sohbet ederken sessizce mesaj göndermek veya hızlı bir şekilde bir GIF animasyonu bulmak gibi şeyleri yapmanıza olanak tanıyan Slack benzeri kısayolları Messenger’da sunmaya başlıyor.

Meta’nın belirttiğine göre, salı günü itibarıyla iki kısayol; @everyone ve /silent yurt dışındaki kullanıcılara sunuldu. @everyone, sohbetteki herkesi bilgilendirmenize izin verir ve bu, herkesin dikkatini çekmek istiyorsanız yararlı olabilir. Ancak Meta, tüm grup üyelerine bildirim gitmeden mesaj atmak istiyorsanız, /silent kısayolunu kullanabileceğinizi söylüyor.

Önümüzdeki haftalarda birkaç kısayol daha gelecek. /pay, doğrudan Messenger sohbet kutusundan para göndermenize veya talep etmenize izin verecek ve yakında ABD’de iOS ve Android’de kullanıma sunulacak. Sohbete eklenebilecek bazı olası GIF seçeneklerini görmek için /gif yazıp sonrasında ve GIF animasyonunu istediğiniz bir şeyin konusunu yazmanız yeterli olacak. Bu özellik yakında iOS’te kullanıma sunulacak.

Ve yakında yine iOS’te kullanıma sunulacak olan /shrug ve /tableflip, klasik ¯\_(ツ)_/¯ ve (╯°□°)╯︵ ┻━┻ görsel. ifadelerini yazmak zorunda kalmadan bunları oluşturmanıza izin verecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER