Ulaşım

Mercedes’tan daha küçük ve uygun fiyatlı elektrikli G Serisi SUV geliyor

mercedes G-Class EQG

Mercedes uzun süredir beklenen elektrikli G Serisi SUV modelinin daha küçük ve ucuz bir versiyonunu da hazırlıyor. Şirket konuyla ilgili açıklamayı Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleştirilen IAA Mobility 2023 etkinliğinde yaptı. Mercedes G-Class EQG’nin daha küçük versiyonu olacak bu yeni model için şirketin CEO’su Ola Kallenius “sürmesi keyifli, kompakt bir otomobil olacak” ifadesini kullandı.

G-Class EQG’nin duyurusu da 2021’de IAA Mobility’de yapılmıştı. Alman gazetesi Automobilwoche’nin haberine göre, Mercedes daha küçük bir elektrikli G-Wagon modelini uzun süredir planlıyordu. Mercedes’in bu modeli özellikle “g-Class” adıyla sunabileceği de haberde belirtilen noktalar arasında yer alıyor. Ola Kallenius da bu modeli “Büyük G’nin oğlu veya kızı” olarak gördüğünü belirtti.

Otomobil hakkındaki detaylar şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak Kallenius’un “sürmesi keyifli olacak” açıklaması, kullanıcıları tamamen elektrikli ve dört çekişli bir modelin bekliyor olması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Mercedes G-Class SUV’ların yurt dışı fiyatının 140 bin dolar olduğunu göz önüne alınca yeni modelin bunun altında bir fiyatla satılması muhtemel görünüyor. Ancak 100 ila 120 bin dolarlık bir fiyat aralığının da şirkete avantaj sağlayamayabileceğini belirtmek gerekiyor. Kısacası fiyat konusunda şimdiden bir şey söylemek oldukça zor.

mercedes G-Class EQG

Küçük Mercedes G-Class EQG 2026’da yollarda olabilir

Küçük Mercedes G-Class EQG ile tanışmak için daha uzun bir süre beklemek gerekiyor. Otomobilin aksamının yeni MB.EA platformu üstüne kurulması muhtemel görünüyor. Bu platformun da 2025’ten önce araçlarda boy göstermesi beklenmiyor. Bu da daha küçük ve ucuz elektrikli G-Class’ın çıkışının 2026’yı bulabileceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER