Teknoloji

Meizu m3 tanıtıldı: 5 inç ekran, MT6750 işlemci

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

meizu m3Meizu, en yeni giriş seviyesi telefonu Meizu m3’ü duyurdu. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen m2’nin devamı niteliğinde olan m3, adı yeni olsa bile özellik bakımından pek yeni bir şey vadetmiyor. Çin’deki başlangıç fiyatı 599 yuan (261 TL) olarak belirlenen telefon, uygun fiyatlı bir cihaz arayanlar için öncelikli tercihler arasına girme potansiyeli taşıyor.

m3’te 720p çözünürlüğünde 5 inç ekran bulunuyor. Bu ekran, 2.5D hafif kavisli cam ile kaplanmış. Akıllı telefon için iki farklı bellek ve depolama alanı konfigürasyonu sunuluyor. Birinci konfigürasyonda 2 GB RAM’e 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor. İkinci konfigürasyonda ise 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı bulunuyor. İkinci konfigürasyonun rekabetçi bir yapıda olduğu rahatlıkla söylenebilir. meizu M3’ün arkasındaki 13 megapiksel kamerayı 5 megapiksel ön kamera tamamlıyor. Cihazda microSD kart girişi de bulunuyor.

En önemli değişiklik, işlemci konusunda gerçekleşiyor. Meizu m2’de bulunan MT6735 işlemci, yerini sekiz çekirdekli MT6750 işlemciye bırakıyor. Yeni yongaya LTE bantları için gelişmiş destek eşlik ediyor. 2500 mAh kapasiteli pilin yerini, yeni akıllı telefonda 2870 mAh kapasiteli pil alıyor. Kasanın incelmesine rağmen pil kapasitesinin artması, “Bir taşla iki kuş vurmak” şeklinde nitelenebilir.

Meizu m3 için mavi, pembe, altın rengi, gri, siyah ve beyaz olmak üzere beş farklı renk seçeneği sunuluyor. 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanına sahip model, Çin’de 599 yuan (261 TL) karşılığında satılacak. 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanına sahip model içinse 799 yuana (350 TL) ödemek gerekiyor. Oldukça uygun fiyattan satılan bu telefonu Çin dışında görmek pek mümkün gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER