Teknoloji

Meizu 21x, Snapdragon AI işlemci ve 5500 mAh pille gelecek

meizu 21 pro

Meizu akıllı telefon pazarından çıkacağını açıklasa da, hâlâ çok sayıda akıllı telefon üstünde çalışıyor. Şirket geçtiğimiz ay Meizu 21 Pro modelini tanıtmıştı. Şimdi de Meizu 21x adıyla anılan yeni bir telefona dair iddialar etrafta dolaşıyor.

M

H

21x olduğu tahmin edilen bir telefon, Çinli sertifika kurulu 3C’nin veri tabanına giriş yaptı. Burada telefonun ölçülmüş pil kapasitesinin 5400 mAh, tipik pil kapasitesinin ise 5500 mAh olduğu görülüyor. Bunun Meizu’nun mevcut telefonlarının hepsinden daha büyük bir kapasite olduğunu belirtmek gerekiyor.

meizu 21x

Akıllı telefon, 3C’nin veri tabanında BA468 model numarasıyla boy gösteriyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station ise telefonun UP2033 şarj adaptörüyle geleceğini ve maksimum şarj hızının 66W olacağını belirtti.

Meizu’nun yeni akıllı telefonuyla ilgili sızıntılar bununla sınırlı değil. Akıllı telefonun düz bir ekrana sahip olacağı ve orta segment bir “Snapdragon AI” işlemciyle geleceği söyleniyor. Bu işlemcinin Snapdragon 8s Gen 2 olabileceği belirtilse de, söz konusu işlemci orta segment tanımına pek uymuyor.

Snapdragon 7s Gen 2 ve 7 Gen 3 de akla gelen diğer seçenekler oluyor. Snapdragon 7 Gen 3, 7 Gen 1’e kıyasla yüzde 60 daha iyi yapay zekâ performansı vadediyor. Bu noktada Snapdragon 7+ Gen 3’ün de çok yakında resmiyet kazanacağını belirtmekte fayda var.

Meizu’nun telefonları, şirketin Flyme Auto yazılımıyla derin bir entegrasyon içinde çalışacak. Flyme Auto, Meizu’nun çatı şirketi olan Geely’nin otomobillerinde kullanılıyor.

Meizu 21x, DreamCar MX ile birlikte duyurulabilir

Şirket bundan birkaç ay önce Meizu DreamCar MX modeli için bir paylaşım yapmış ve otomobilin 2024’ün ilk çeyreği bitmeden tanıtılacağını açıklamıştı. Bu da duyurunun çok uzak olmadığı anlamına geliyor. Meizu 21x ve DreamCar MX’in birlikte tanıtılması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER