Teknoloji

Meizu 17 sızıntısı sıra dışı özelliği gösteriyor

meizu 17 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ön kameranın ekran üzerindeki deliğe yerleştirildiği telefonlara sürekli olarak yenileri ekleniyor. Akıllı telefon üreticileri, bu deliğin kullanıcı deneyimini etkilememesi için farklı yaklaşımlar deniyor. Genelde tercih kamera deliğinin bulunduğu bölgeyi arayüz ile izole etmek olsa da, Meizu 17 farklı bir yaklaşımla kullanıcıların karşısına çıkacak gibi görünüyor.

Meizu 17’nin henüz resmiyet kazanmadığını belirtmekte fayda var. Ancak telefona ait olduğu söylenen bazı fotoğraflar şimdiden internete sızmış durumda. Bu fotoğraflarda Meizu 17’nin ekranının sağ üst köşesinde bulunan kamera deliğinin etrafındaki halka göze çarpıyor. Bu halkanın telefonun pilinin doluluk oranını gösterdiği belirtiliyor. Daha önce bazı uygulamalar kamera deliğinden benzer şekillerde yararlansa da, ilk kez bir üretici bunu ana çözüm olarak tercih etmişe benziyor.

Fotoğraflarda kamera halkasının hemen sağ tarafında “80” yazdığı görülüyor. Bunun da pilin doluluk oranını temsil ettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Kamera halkasının sol tarafında ise sinyal seviyesi ikonu bulunuyor. Meizu’nun bu tercihi, ekranın üst kısmından daha aktif şekilde yararlanılmasını da mümkün kılıyor.

Meizu 17, nisan ayında resmen gözler önüne çıkacak. Ancak akıllı telefonda 90Hz bir ekranın bulunacağı biliniyor. 5G ve Wi-Fi 6 desteği de telefonun şimdiden bilinen özellikleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER