Teknoloji

Medium Collections ile içerik keşfini kolaylaştırıyor

medium collections

Medium, kullanıcılarının içeriklerini ön plana çıkarmaları ve yeni içerikleri daha kolay keşfetmeleri için kolları sıvadı. iOS ve Android uygulamalarına “Collections” isimli bir özelliği getiren servis, Medium çalışanlarının ve “güvenilir test kullanıcılarının” içerikleri öne çıkarmasını mümkün kılıyor. Artık ana ekranın üst kısmında politika ve teknoloji gibi popüler konular özel bir bölümde ön plana çıkarılacak.

Medium’da kullanıcıların alıştığı içerik akışı, bundan böyle “Sizin İçin” adı verilen bir sekmenin altında gösterilecek. Buna ek olarak, ekranın alt kısmındaki çubuk da koyu bir renge bürünecek. Böylelikle yazıların okunması sırasında dikkat dağınıklığının azalması amaçlanıyor.

Medium Collections özelliği ve diğer değişikliklerle kendisini yeniden konumlandırırken, büyük iş ortaklıklarının da kapısını açıyor. Örneğin “Spor” sekmesinde ünlü spor dergisi Sports Illustrated’ın Medium girişimi olan Cauldron’a ait pek çok içerik gösterilecek. “Normal” kullanıcılar da bu sekmelere içerik taşıyabilecek olsa da, vitrinin ortası büyük isimlere ait olacak.

Medium gerçekleştirilen değişikliklerle bir blog platformu olmaktan çıkıp Apple News ve Flipboard benzeri bir platforma dönüşme konusunda önemli bir adım atıyor. Ekranın üstüne eklenen araç çubuğu görüntüyü biraz kalabalıklaştırsa da, Medium içeriklerinin ön plana çıkarılması adına gerekli bir yenilik niyeliği taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER