Manşetler

MediaTek’in Helio X20 işlemcisi için üreticiler sıraya girdi

mediatek-helio-x20-160515

Tayvanlı teknoloji yayın organı Digitimes’ın yayınladığı bir habere göre, akıllı telefon üreticileri MediaTek’in 10 çekirdekli Helio X20 yongaseti için sıraya girdi.

Sitenin sektörün içindeki kaynaklarından aktardığı bilgilere göre Sony, LG Electronics, HTC, Lenovo, Meizu, Huawei, Xioami gibi üreticilerin hepsi 20 nm tabanlı MediaTek Helio X20 işlemcisine gelecekte çıkacak ürünlerinde yer vermeyi planlıyor.

MediaTek’in yongaları genellikle akıllı telefon pazarının giriş ve orta segmentine mensup ürünlerinde karşımıza çıkıyor. Şirket bu yolla son birkaç yıl içinde pazar oayını artırmayı başarabildi. Yeni nesil Helio mobil yongaüstü sistemleriyle birlikte MediaTek pazarın esas gelir elde edilebilen kısmı olan üst segmente gözünü dikmişe benziyor.

MediaTek Helio serisinin ilk ürünü olan Helio X10 sekiz adet ARM Cortex-A53 yongasını içinde barındırıyordu. Geçtiğimiz günlerde de şirket şimdiye kadarki en hızlı işlemcisini, Helio X20’yi çıkardı. Bu yongaüstü sistemin X10’dan yüzde 40 daha hızlı, buna karşın yüzde 40 daha az güç tüketmesiyle dikkat çekiyor.

CPU’nun üçlü tasarımı iki adet 2.5 GHz ARM Cortex-A72, dört adet 2 GHz Cortex-A53 ve dört adet 1.4 GHz Cortex A53 çekirdeği bir araya getiriyor. Ayrıca X20’de Mali-T800 GPU bulunuyor ve bunun QHD ekranları kesintisiz şekilde güçlendirebileceği söyleniyor.

MediaTek örnek niteliğindeki Helio X20 birimlerinin yılın ikinci yarısında dağıtıma sunulacağını açıkladı. Bu da bu yeni nesil yongaseti barındıran telefonları 2016’nın ilk çeyreğinde görmeye başlayacağımız anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER