Teknoloji

MediaTek iPhone için 5G modem yongası üretmeyi istiyor

apple iphone x iphone 8 plus

mediatek iphoneApple ve Qualcomm arasındaki ilişki, telif patentleri yüzünden 1 yılı aşkın süredir oldukça gergin. Bu gergin ilişki, Apple’ın ürünlerine yerleştirdiği modem yongaları konusundaki seçeneklerini de sınırlıyor. İlk etapta bu sıkıntı Intel ile aşılmış olsa da, 5G döneminde işler değişeceğe benziyor. MediaTek iPhone için 5G modem yongası üretme konusunda oldukça istekli görünüyor.

Digitimes’ta yer alan habere göre, Apple şu an için MediaTek’e modem yongası üretimi için sipariş vermiş değil. Apple’ın 2018 model iPhone’ları için modem yongalarının yüzde 70’ini Intel’in alacağı, kalan yüzde 30’luk kısmın ise tüm sorunlara rağmen Qualcomm’dan tedarik etmesi bekleniyor.

MediaTek’in odak noktasında ise daha da yeni nesil iPhone modelleri var gibi görünüyor. 5G modemlerini önümüzdeki yıl itibarıyla kullanıma sunmaya hazırlanan şirket, bu doğrultuda iPhone’lar için de 5G yongası üretmek istiyor. Ancak Apple’ın yeni hücresel standartları benimseme konusunda genellikle temkinli bir tavır takındığını unutmamak gerekiyor. Bu temkinli tavır nedeniyle 2019 model iPhone’ların 5G desteğine sahip olması konusunda kesin ifadeler kullanılamıyor.

Dünyanın farklı noktalarındaki mobil operatörler 5G hizmeti sunmaya 2019 itibarıyla başlayacak. Bazı Android telefonlarında daha yüksek hızlı mobil bağlantı imkanından hemen yararlanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak 5G şebekesinin yaygınlaşması için birkaç yıl daha beklemek gerekiyor. Bu bekleyiş nedeniyle Apple’ın iPhone’lara 5G modem yerleştirmek için acele etmeyeceği ve bunu 2020 itibarıyla yapacağı söyleniyor.

MediaTek iPhone için 5G yongası üretme konusunda isteğini ortaya koyarken, bir yandan da Apple’ın başka bir ürününde üretim zincirine girmiş durumda. Şirketin Apple’ın akıllı hoparlörü HomePod için özel Wi-Fi yongaları ürettiği söyleniyor. Apple’ın daha önce de üretim zincirine dahil etmeyi planladığı şirketler için bu tarz test sürüşleri gerçekleştirdiği biliniyor.

İLGİLİ HABERLER