Teknoloji

Dimensity 9400 hakkında ilk bilgiler MediaTek CEO’sundan geldi

mediatek dimensity 9400

MediaTek Dimensity 9400 işlemcinin resmi duyurusuna daha uzun bir süre var. Ancak bu işlemcinin özellikleriyle ilgili ilk ipuçları gelmeye başlamış durumda. Bu ipuçlarının MediaTek CEO’su tarafından verilmesi, paylaşılan bilgileri daha dikkat çekici hâle getiriyor.

Dimensity 9300 geçtiğimiz yılın kasım ayında tanıtılmıştı. Bu işlemcide bir yerine dört adet Cortex-X4 çekirdeğinin olması tasarımı daha tuhaf hâle getirmişti. Küçük çekirdeklerin yerine dört adet Cortex-A720’nin varlığı da bu ilginçliğin dozunu biraz daha artırmıştı.

Şirketin yeni ofislerinden birinin açılışına katılan CEO Cai Lixing, Dimensity 9300’ün başarısından övgüyle bahsetti. MediaTek CEO’su, yapay zekânın akıllı telefonlar için giderek daha önemli hâle geleceğinin de altını çizdi.

Cai, bu yılın dördüncü çeyreğinde resmiyet kazanması beklenen Dimensity 9400’e dair de bazı ipuçları verdi. Dimensity 9400 şirketin TSMC’nin 3 nm süreciyle ürettiği ilk işlemcisi olacak. Mevcut Dimensity 9300, 4 nm süreciyle üretilen bir işlemci.

MediaTek Dimensity 9400 hangi çekirdekleri taşıyacak?

Dimensity 9400’in çekirdek konfigürasyonu için henüz bir doğrulama gelmiş değil. Ancak dedikodulara göre, en hızlı çekirdek henüz resmi duyurusu yapılmayan Cortex-X5 olacak. Üç adet Cortex-X4 ve dört adet Cortex-A720 de sistemi tamamlayacak. Saat hızları ve TSMC’nin 3 nm çiplerinin performansı konusunda da net bir bilginin olmadığını belirtmekte fayda var. MediaTek Dimensity 9400’de daha hızlı bir nöral işlemci biriminin bulunması da beklentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER