Teknoloji

MediaTek yeni amiral gemisi Dimensity 9300+’ı tanıttı

mediatek dimensity 9300+

MediaTek Dimensity 9300+ adını taşıyan en yeni amiral gemisi işlemcisinin duyurusunu yaptı. Bu yeni işlemci, Dimensity 9300’e kıyasla daha yüksek saat hızları ve geliştirilmiş APU ile birlikte geliyor. Ana çekirdek görevini 3.4 GHz Cortex-X4 üstleniyor. Dimensity 9300’de 3.25 GHz hızında bir ana çekirdek mevcuttu.

Yeni çip, tıpkı selefi gibi TSMC’nin üçüncü nesil 4nm+ tasarımıyla üretildi. Işın izleme özellikli Arm Immortalis-G720 GPU’da da bir değişiklik söz konusu değil. Güncellenen APU 790, yapay zeka görevlerinde yüzde 10 performans artışı vadediyor. MediaTek’in yeni NeuroPilot Spekülatif Kod Çözme Hızlandırma teknolojisi de APU’da mevcut.

Güncellenen yapay zeka motoru ayrıca 01.AI Yi-Nano, Alibaba Cloud Qwen, Baichuan AI, ERNIE-3.5-SE, Google Gemini Nano ve Meta Llama 2 ve Llama 3 dahil olmak üzere büyük bir LLM (geniş dil modeli) yelpazesini destekliyor. Cihaz üstü LoRA Fusion ve NeuroPilot LoRA Fusion 2.0 teknolojileri de çip setin listesinde yazıyor.

MediaTek ayrıca desteklenen oyunlarda gelişmiş güç verimliliği için MediaTek Uyarlanabilir Oyun Teknolojisini (MAGT) ve yüzde 10’a kadar güç tasarrufuyla optimize edilmiş Wi-Fi/Hücresel çift ağ eşzamanlılığı için Ağ Gözlem Sistemini (NOS) ekledi.

MediaTek Dimensity 9300+ ilk olarak hangi telefonlarda boy gösterecek?

MediaTek Dimensity 9300+ işlemci taşıyan ilk telefonlar bu ay bitmeden satışa sunulacak. Vivo X100s ve iQOO Neo 9S Pro bu gruba öncülük edecek.

İLGİLİ HABERLER