Teknoloji

MediaTek Dimensity 8100 performans testinde Snapdragon 8 Gen 1’i solladı

mediatek dimensity 8100

MediaTek Dimensity 8100 ve 8000 işlemcilerini kısa süre önce duyurmuştu. Bu iki işlemci, şirketin ürün hiyerarşisinde Dimensity 9000’in altında yer alıyor. Şirket bu işlemcilerle orta üst segment telefonlarda yüksek performans sağlamayı hedefliyor. Geekbench üzerinde gerçekleştirilen benchmark testi, Dimensity 8100’ün performansının beklenenin ötesine çıkabileceğini gösteriyor.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, Dimensity 8100 Geekbench’in benchmark testinde Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisini sollamayı başardı. Paylaşımda yer alan ekran görüntüsünde işlemciyi taşıyan RMX3562 model numaralı Realme telefonunun testten tek çekirdek performansıyla 965, çoklu çekirdek performansıyla da 4071 puan aldığını gösteriyor. Bu telefonun Realme GT Neo 3 olduğu düşünülüyor.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, Geekbench’in benchmark testinde tek çekirdek performansıyla 1231, çoklu çekirdek performansıyla da 3752 puan almıştı. Dimensity 8100 tek çekirdekte geride kalsa da, birden fazla çekirdek çalışırken Snapdragon 8 Gen 1’i sollamayı başarıyor.

mediatek dimensity 8100Dimensity 8100’ün performansını Apple’ın A15 Bionic işlemcisinin performansıyla bir arada değerlendirince, TSMC tarafından üretilen işlemcilerin güç bakımından Samsung tarafından üretilen işlemcileri solladığı anlamına geliyor. Apple ve MediaTek’in işlemcilerini TSMC üretiyor. Qualcomm’un üretim ortağı ise Samsung. Samsung’un ürettiği işlemcilerin ısınma ve güç kısma sorunlarıyla da TSMC’nin ürettiği işlemcilere kıyasla daha sık karşılaştığı belirtiliyor.

MediaTek Dimensity 8100 henüz bir telefonda boy göstermiş değil. Ancak önümüzdeki dönemde Realme, OnePlus ve Redmi bu işlemciyi taşıyan telefonlarla kullanıcıların karşısına çıkacak. Dimensity 8100’ün umut vadeden performansı, bu telefonların satışlarına da yardımcı olabilir.

İLGİLİ HABERLER