Teknoloji

MediaMarkt’tan deprem bölgesinde eğitime destek: 4 tırı Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışladı

mediamarkt

Deprem felaketi sonrası MediaMarkt, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na 4 eğitim tırı bağışlayarak uzun vadeli ve sürdürülebilir çalışmalara yatırım yaptı. Ayrıca 4 yıl boyunca 24 bin çocuğa ulaşmayı planlıyor.

Bu süreçte dayanışmanın ve yardımlaşmanın daha belirgin olduğunu belirten MediaMarkt, deprem felaketinin etkilediği bölgelere uzun vadeli destek sağlamayı hedefliyor. Eğitim tırları sayesinde çocukların eğitim hayatlarına destek veren MediaMarkt, bu projenin 4 yıl sürecek ve 24 bin çocuk arasında ikinci ve sekizinci sınıf öğrencilerine ulaşmayı planlıyor.

MediaMarkt Türkiye CEO’su Faruk Kocabaş, deprem felaketi sonrası bölgedeki ihtiyaçları gidermeye yardımcı olduğunu ve 2 milyon Euro’luk bir yardım fonu oluşturduğunu belirtti. MediaMarkt’ın ihtiyaç listesinde yer alan ısıtıcı, powerbank ve şarj aleti olmak üzere yaklaşık 14 bin ürünü afet bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığının da altını çizdi. Ayrıca Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile birlikte bir eğitim projesi başlattı ve 4 yıl boyunca 24 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

MediaMarkt Türkiye’nin COO’su Hulusi Acar, bu dönemde eğitimin önemini vurguladı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile bir proje başlatıldığını belirtti. Bu projenin bireysel ve toplumsal dönüşüme liderlik etmesini hedeflediklerini söyledi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Sait Tosyalı, vakfın 1995 yılında kurulduğunu ve 3 milyondan fazla çocuğa kaliteli eğitim desteği sunduğunu belirtti. Ayrıca, MediaMarkt Türkiye’nin dört eğitim tırının sponsorluğuna teşekkür etti.

MediaMarkt’ın eğitim tırları

MediaMarkt’ın eğitim tırlarında çocuklara kodlama ve tasarım becerileri kazandırılacak, sürdürülebilir kalkınma amaçları tartışılacak ve teknoloji tasarım ve üretimde kullanılacaktı. Ayrıca, sanat becerileri geliştirmeye yardımcı olacak bir eğitim programı da planlandı.

  • Bilişim ve Tasarım Mucitleri Tırında, çocukların bilgisayar ve iletişim teknolojilerini hayatın her alanında kullanabileceği, Algo Dijital, Scratch gibi kodlama platformları ile algoritmik düşünme ve kodlama becerisi, robotik setlerle tasarım ve kodlama becerilerini kazanması, yorumlama ve zihinsel becerilerine destek olmak amaçlanıyor. Aynı zamanda yaşanabilir bir çevre, bilim ve teknoloji ile üreten bir toplum yaratmak hedefiyle, 3D yazıcılardan robotik kitlere kadar tam donanımlı bir atölyede sürdürülebilir kalkınma amaçlarının tartışıldığı, fiziksel ve dijital kodlamanın öğrenildiği ve teknolojinin tasarlayarak, üreterek, paylaşarak ve eğlenerek üretildiği bir program planlanıyor.
  • Düş Gezgini Tırında, çocukların, sanatsal bilgi ve becerilerinin artırılmasına ve sanata yönelik olumlu tutum kazanmalarına katkıda bulunacak, temel sanat kavramları ile ilgili farkındalıklarını geliştirecek, sanat yoluyla yaratıcılık, sorumluluk, iletişim, takım çalışması gibi yaşam becerilerinin güçlendirilmesine destek olacak bir eğitim programı planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER