Teknoloji

Deprem Yardımlaşma Seferberliği’ne MediaMarkt da katıldı

mediamarkt deprem

6 Şubat Pazartesi günü merkez üssü Kahramanmaraş’ın farklı ilçeleri olan iki ayrı depremle sarsılan afet bölgesine yardım göndermek isteyen vatandaşlarımız için başlatılan Deprem Yardımlaşma Seferberliği‘ne MediaMarkt da katıldı. Şirket, web sitesindeki özel bir sayfa altında “Bağış Ürünü” etiketini taşıyan ihtiyaç ürünlerini sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamada, “Ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında bölgedeki depremzedelere yardım eli uzatmaya devam ediyoruz. Ticaret Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarımızın hayata geçirdiği ‘Deprem Yardımlaşma Seferberliği’ne biz de katıldık.” ifadesi yer aldı.

MediaMarkt, deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım amaçlı alınmak istenilen tüm ısıtıcı, powerbank, şarj aleti, pil, su filtreleyici, su ısıtıcı, aydınlatma ürünleri gibi elektronik ürünlerin, satış ve teslimat operasyonlarında herhangi bir ticari amaç gütmeden afet bölgesine iletilmesini sağlıyor.

Öte yandan Mediamarkt, deprem felaketinin ilk gününden itibaren bölgede oluşan ihtiyaçların karşılanmasında da aktif olarak rol aldığını da vurguladı. “İhtiyaç listesinde yer alan ısıtıcı, powerbank ve şarj aleti gibi ürünlerin yer aldığı Yardım Tırı’nı ilk gün yola çıkarmıştık. Bugüne kadar afet bölgesine doğru yola çıkardığımız üç tırda, ısıtıcı, powerbank ve şarj aleti olmak üzere yaklaşık 10 bin ürünü bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Deprem bölgesindeki elektronik ürün ihtiyacını karşılamak üzere AFAD koordinasyonu ile yardımlarımıza devam edeceğiz.”

Bu arada, deprem bölgesindeki kapalı mağazalar hariç, deprem bölgesindeki tüm MediaMarkt mağazaları ve genel müdürlükteki çalışanlar gönüllü olarak deprem bölgesine gönderilmek üzere ihtiyaç kolileri hazırladı. Kolilerin AFAD aracılığıyla deprem bölgesine ulaştırılması için hazırlıklar tamamlandı. Ayrıca şirket, depremden etkilenen bölgelerdeki tüm çalışanlarına maddi destek paketi de sağladığını da açıklamasına ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER