Teknoloji

Samsung Galaxy Tab A9 ve A9+ için beklenen küresel duyuru geldi

samsung galaxy tab a9

Samsung Galaxy Tab A9 ve A9+ tabletler bundan yaklaşık iki hafta önce şirketin bazı ülkelerindeki web sitelerinde boy göstermişti. İlk olarak Hindistan’da satışa sunulan tabletler, şimdi daha çok ülkede kullanıcıların karşısına çıkıyor. Tab A9 ve A9+ hafif kasaları, sade tasarımları ve uygun fiyatlarıyla dikkat çekmişti.

Tab A9’da 8.7 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Tab A9+’ta ise ekran büyüklüğü 11 inçe çıkıyor. Bu iki tablet yakın zamanda tanıtılan Tab S9 ve S9 FE’den daha hafif olsalar da, pil kapasitelerinin de daha düşük olduğunu belirtmek gerekiyor.

Tab A9’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5100 mAh kapasiteli pil veriyor. Tab A9+ ise 7040 mAh pil mevcut. İki tablet de 15W şarj desteğine sahip. Ancak tabletlerin kutularından şarj adaptörü çıkmıyor. Dolayısıyla kullanıcıların ayrıca bir şarj adaptörü satın alması gerekiyor.

galaxy tab a9 plus

Her iki tablet de Wi-Fi ve hücresel versiyonlara sahip. Tab A9 LTE, Tab A9+ ise 5G desteği sunuyor. Bu tabletlerin işlemcilerinin de sırasıyla MediaTek Helio G99 ve Qualcomm Snapdragon 695 olduğu söyleniyor. Samsung bu tabletlerin işlemcileri konusunda resmi bilgi vermiş değil.

Samsung Galaxy Tab A9 ve A9+ üç farklı renk seçeneğiyle gelecek

Samsung Galaxy Tab A9 ve A9+ için grafit, gümüş ve lacivert olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Tabletlerin fiyatlarının ülkeden ülkeye değişeceğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER