Teknoloji

Matrix PowerWatch 2 vücut sıcaklığı ve güneş enerjisiyle şarj oluyor

Matrix, PowerWatch adını taşıyan akıllı saatini geçtiğimiz yıl CES’te tanıtmıştı. PowerWatch, çalışması için ihtiyaç duyduğu enerjiyi kullanıcısının vücut sıcaklığından elde etmesiyle dikkat çekmişti. Matrix PowerWatch 2 de CES 2019‘da gözler önüne çıktı.

PowerWatch 2’ye bakıldığında Matrix’in hatırı sayılır ölçüde bir ilerleme kaydetmiş olması dikkat çekiyor. İlk versiyondaki siyah-beyaz ekran, PowerWatch 2’de yerini 1.2 inç büyüklüğünde renkli bir ekrana bırakıyor. Vücut sıcaklığıyla şarjın yanı sıra güneş enerjisiyle de saatin pilini doldurmak mümkün oluyor. GPS ve egzersiz takibi de yeni PowerWatch’un özellikleri arasında bulunuyor. Saatin en büyük çekiciliği olarak ise asla bir şarj ünitesine bağlanmak zorunda olmaması öne çıkıyor.

Bu ilginç özelliğe rağmen, PowerWatch 2’nin henüz Apple Watch gibi saatlerle aşık atacak seviyede olmadığını belirtmekte fayda var. Üçüncü taraf uygulamalarını desteklemeyen saatte çok kısıtlı bir bildirim desteği bulunuyor ve saatle telefon görüşmesi yapılamıyor. Matrix’ten yapılan açıklamada, saatin hedef kitlesinin daha çok dışarıda ve doğada olmayı seven insanlar olduğu belirtiliyor.

42 mm. kadrana sahip olan Matrix PowerWatch 2 alüminyum kasa ve kauçuk kayışın birleşiminden oluşuyor. Saatin çerçevesinin içine yerleştirilen solar halka, hem iç hem de dış mekan ışığından enerji alabiliyor. PowerWatch 2 selefine kıyasla biraz küçük olsa da, hâlâ büyük bir cihaz olduğu gerçeği değişmiyor.

PowerWatch 2’nin renkli LCD ekranı daima açık olsa da, kullanıcıların tercihi doğrultusunda kapatılıyor. Çiziklere karşı dayanıklı olan akıllı saat, suyun altında 200 metre derinliğe kadar çalışabiliyor. GPS, kalp atış hızı monitörü, hız ve ritim takibi de PowerWatch 2’nin diğer dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Enerji üretimi sayacı da bulunan saat, kullanıcısından ne kadar enerji çektiğini de gösterebiliyor.

Matrix PowerWatch 2, hâlihazırda Indiegogo‘dan sipariş edilebiliyor. Kitle fonlama kampanyası süresince saate 199 dolar karşılığında sahip olmak mümkün olacak. Kampanya sona erip haziran ayı itibarıyla sevkiyatlar başladığında ise fiyat 499 dolara yükselecek. Indiegogo’da 100 bin dolar toplamayı hedefleyen Matrix’in hâlihazırda neredeyse 300 bin dolarlık bir desteğe ulaştığını belirtmekte de fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER