Teknoloji

macOS Sierra Mac’lere otomatik olarak indirilecek

macos sierra

macos sierraApple yakında en yeni masaüstü işletim sistemi macOS Sierra’nın uyumlu Mac modellerine otomatik olarak indirilmesini mümkün hâle getiriyor. The Loop sitesinde yer alan habere göre, otomatik indirme özelliğini aktif hâle getiren ve cihazında yeterli alana sahip olan kullanıcılar, Sierra güncellemesini önümüzdeki bir haftalık içinde alabilecek. Apple’ın otomatik indirme işlemlerini bugünden itibaren gelişigüzel biçimde başlatması bekleniyor.

Söz konusu tam teşekküllü bir işletim sistemi sürümü olduğu için güncelleme kendisini otomatik olarak yüklemeyecek. Kullanıcıların indirilen güncelleme dosyasının yükleme aşamasını manuel biçimde başlatması gerekiyor. Sierra’ya geçiş yapmayı istemeyen veya işletim sistemini daha sonra seçeceği bir zamanda indirmeyi tercih edenler, yükleyiciyi silerek veya App Store üzerinden otomatik indirmeyi kapatarak bu dileklerini gerçekleştirebilecek. Kullanıcılarının beklemedikleri sürpriz bir indirmeyle karşılaşmasını engellemek isteyen Apple, Mac’teki depolama alanının azalması durumunda Sierra yükleyicisini otomatik olarak silecek.

macOS Sierra geçişi otomatik indirmeyle daha kolay hâle gelebilir

Apple’ın hamlesi, Microsoft’un Windows 10’a geçiş için uyguladığı agresif dağıtım politikasıyla benzerlikler gösteriyor. Söz konusu hamle geçiş sürecini daha pürüzsüz ve elverişli kılmayı amaçlıyor. Otomatik indirme sayesinde Apple’ın en yeni masaüstü işletim sistemi versiyonunun benimseme oranının da yükselmesi bekleniyor. macOS Sierra ile Siri masaüstüne taşınıyor; Optimize Depolama, Evrensel Pano ve Apple Watch ile Mac kilidini açma gibi yenilikler sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER