Teknoloji

MacOS isim değişikliği ihtimalini güçlendiren bir işaret daha

macos

macosApple’ın OS X’in adını MacOS olarak değiştireceğine yönelik dedikodular bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Şimdi onlara bir yenisi daha eklendi. Dünya Günü 2016 şerefine hazırlanan çevre odaklı web sayfasının bir parçası olarak Apple, ürün yaşam döngülerine nasıl karar verdiği hakkında bazı detaylar da veriyor ve bu sırada bazı isimleri de listeliyor.

Söz konusu sayfada “Birinci el sahiplerine göre planlanlanan kullanım süreleri MacOS ve tvOS cihazları için dört yıl, iOS ve watchOS cihazları için üç yıldır.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir cümle yer alıyor. İşte buradaki MacOS kullanımı, Apple’ın masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarında çalışan işletim sisteminin adını değiştireceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Aslında bu çok sürpriz sayılmaz, çünkü Apple bir süredir sessiz sedasız şekilde isim değişikliğinin işaretlerini veriyordu. Yeni donanım ve yazılımlarına adlarına bakacak olursanız, bir simge niteliğindeki “i” takısının kullanılmadığını görürsünüz. Apple Watch, tvOS gibi adların tercih edilmesi, Apple’ın daha birleşik adlandırma sistemini tercih ettiğini gösteriyor. Geçen ay da bir OS X sistem dosyasında “macOS” adının bahsine rastlanmış bu da değişiklik konusundaki beklentileri kuvvetlendirmişti. Apple’ın haziran ayında düzenleyeceği WWDC geliştiriciler konferansında bu ad değişikliği resmen duyurulabilir.

macos

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER