Teknoloji

M1X işlemcili yeni MacBook Pro için 120 Hz Mini LED ekran iddiası

yeni macbook pro 2021 M1X apple mac
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, M1X işlemcili yeni MacBook Pro seçeneklerini önümüzdeki pazartesi günü düzenleyeceği etkinlikte gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor. Dizüstü bilgisayarlarla ilgili haberlere de yenileri eklenmeye devam ediyor.

Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları’ndan analist Ross Young, Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarlarında mini LED panele yer vereceğini ve bu panelin yenileme hızının 120 Hz olacağını belirtti.

Apple’ın yeni ekran tercihiyle ilgili benzer iddialar daha önce de gündeme gelmişti. Geçtiğimiz aralık ayında çıkan haberlerde de yeni MacBook Pro’larda Mini LED panelin bulunacağı belirtilmişti. Ancak 120 Hz yenileme hızı iddiasının ilk kez gündeme geldiğini söylemekte fayda var.

Young, konuyla ilgili paylaşımını Apple’ın etkinlik duyurusunun hemen ardından yaptı. Bu paylaşımda yeni MacBook Pro’larda 12.9 inç iPad Pro’lardakine benzer bir ekran deneyiminin sunulacağı vurgulandı.

Eğer 120 Hz yenileme hızı iddiası doğru çıkarsa bu MacBook Pro’yu iPad Pro ve geçen ay tanıtılan iPhone 13 Pro ile aynı çizgiye yerleştirecek. Her iki cihazda da ProMotion ekran teknolojisi mevcut.

Apple’ın 120 Hz ekran deneyiminde güç koruma gibi ince ayarları nasıl yapacağı merak ediliyor. M1X işlemcili yeni MacBook Pro seçenekleriyle ilgili diğer soruların cevabını almak için de 18 Ekim’deki etkinliği beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER