Teknoloji

Apple beklenen Mac bilgisayarlar ve AirPods 3 için etkinlik tarihi verdi

apple 18 ekim etkinliği

Apple’ın gelecek donanım etkinliği, şirketin bugün gönderdiği davetiyeye göre 18 Ekim’de gerçekleşecek. Şirketin ikinci sonbahar etkinliğinde bir çift yeni MacBook modelini, yeniden tasarlanmış bir üst seviye Mac mini’yi ve üçüncü nesil AirPods’u tanıtması bekleniyor.

Davetiye videosunda “Unleashed”, yani “Zincirlerinden kurtulmuş” sloganı yer alıyor. Aşağıda yer alan ve Apple pazarlama yöneticisi Greg Joswiak’ın paylaştığı tweetinde görüldüğü gibi, mini LED teknolojisine işaret edebilecek noktalı bir yazı tipi dikkat çekiyor. Bu özel Apple etkinliği Apple.com‘dan ve muhtemelen Apple YouTube kanalından canlı yayınlanacak, Türkiye saatiyle 20.00’de başlayacak.

Aylar boyunca Apple’ın yeni 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerini çıkarmaya hazırlandığına dair haberler var. Yeni MacBook’lar, Apple’ın Intel çiplerinden uzaklaşmasının bir sonraki adımı olacak ve onların yerine Apple’ın kendi tasarladığı M1X adlı Arm tabanlı bir işlemci ile değiştirecek. Yeni çip, geçen yıl piyasaya sürülen M1 çipine kıyasla performansı artırabilir. Beklenen diğer özellikler arasında manyetik MagSafe şarj noktası, bir HDMI bağlantı noktası ve bir SD kart yuvası gibi, MacBook tutkunlarının özelliklerin geri dönüşü yer alıyor. Touch Bar adlı OLED dokunmatik çubuk da kaldırılabilir. Bloomberg’den Mark Gurman kısa süre önce şirketin mevcut MacBook Pro stokunun azaldığını belirtmişti.

Söylentiler aynı M1X işlemcinin yeniden tasarlanmış üst düzey bir Mac mini’de yer alacağını da gösteriyor. Yeni makinenin, iki Thunderbolt / USB 4 Type-C bağlantı noktası ve iki USB Type-A bağlantı noktası ile geçen yılki M1 modelinden daha fazla bağlantı noktasına sahip olacağı belirtiliyor. Değişiklikler, yeni Mac Mini’yi ileri düzey kullanıcılar için çok daha uygun hâle getirecektir.

Son olarak Apple, şirketin ilk gerçek kablosuz kulaklıklarının üçüncü neslini temsil eden yeniden tasarlanmış AirPods’u duyurabilir. AirPods’un daha kısa gövdeler ve yeniden tasarlanmış bir şarj kutusu ile AirPods Pro’ya benzer bir tasarıma sahip olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER